tisdag 19 februari 2013

Mystisk trädgårdskonst på Åsby hem & trädgård !Mysigt besök !

Förutom att virka passionerat under helgen hann jag även med ett besök på Åsby Hem & Trädgård i Hallstahammar. Vi brukar mellanlanda där på väg till Västerås när vi hälsar på hos son och svärdotter. Ett mysigt ställe med både inredning, blommor, trädgårdskonst och café.


De här mystiska trädgårdsfigurerna dyker upp överallt på anläggningen. I olika konstellationer och utförande. Synd bara att prislappen landar på flera tusenlappar !


Den här lilla damen har något magiskt över sitt väsen och vackra utsirade mönster på sin klädedräkt. Hon skulle nog trivas utmärkt på den mossiga stenpiedestalen nere i köksträdgården !


Ett litet sagoväsen sover sött i sin kruka bland små vårliga vivor i pastellfärger. Bättre miljö för en tupplur än bland blommor finns väl inte !


Det var stor orkidéutställning när vi var där som startade 9 februari och håller på till 10 mars. Den här vackra exotiska lilalysande varelsen växte vid ett vattenfall och väckte uppmärksamhet !1.000tals orkidér från världens alla hörn trängdes överallt. Här fanns något för alla. Från lättskötta till de som kräver lite mer. Någon orkidé följde dock inte med hem.
Bara praktiska saker i korgen !

Det var kul att strosa runt och titta på allt vackert, ta en fika i caféet och bara njuta av miljön. Det som hamnade i korgen till slut var praktiska odlingstråg, fröer till djungelgurka och ampeltomater samt vermeculit och en lila disktrasa som man kan tvätta och återanvända hur många ggr som helst.

Jag lät mig inte förföras av något - hur nu det gick till ?!Mätt på alla sätt !

Mätt på allt ögongodis för själen for vi vidare till sonen och blev serverade söndagsmiddag med stek, hasselbackspotatis och god sås. Som avslutning proppade vi i oss äppelkaka med vaniljsås. Efter en jättemysig dag åkte vi hem till virknålen och garnerna igen - fulladdade inför veckan med ny energi !

Ha det så bra under veckan !
Kram/Isa

9 kommentarer:

Tant Otteskrufv sa...

Så kul att få följa med på en tur runt Åsby´s. Strongt att inte komma hem med något levande! De där "sagofigurerna" har jag också tittat på när jag varit dit. Synd att de inte varit med på rean :)

Mariette sa...

Låter som ni haft det riktigt trevligt. Kul att få veta att Åsby fortfarande finns kvar. Jag var där för kanske 25 år sen... Det har nog hänt en hel del där sen dess.
Kram Mariette

Bettina Bäck sa...

Gillar Åsby! Jag är inte så förtjust i trädgårdspynt, men de där figurerna var speciella. Fina, på något vis. :-)

Bland blommor och buskar sa...

Vilket härligt ställe precis vad man behöver just nu när vintern inte vill ge sig, mycket fina saker och växter.
Ha det gott
Madde

Anna F sa...

Så fina figurer! Vill ha dem allesammans..Synd bara att de är så dyra, det är i detta läget man börjar fundera på hur man skulle kunna tillverka små varelser själv. Man kan ju också börja spara...

Lena sa...

Så många söta figurer!!!
Åsby kanske man skulle ta en tur till!

Min Skattkammare sa...

Jättefina saker! De skulle passa i din oas som är som en sagovärld.
Jag blev inspirerad då jag kikade in här igår.....;o)
Kram Kicki

Blev sugen att åka dit....det var lääängesen.

Marianne sa...

Härligt att få gå in i en handelsträdgård med allt grönt så här års....vår förening gjorde ett besök där förra julen.

Luna Ek sa...

Låter som en mysig dag.
Magiska figurer för trädgården är alltid de vackraste, men det är inte försvarbart att betala 1000-tals kronor för dem. Det finns alternativ.
Blå orkidén är en Vanda en sådan som jag fick i julklapp. Nu har min tyvärr blommat över.
Kram Luna