tisdag 12 februari 2013

Inspirerande odlingsbibel !Inspirerande odlingsbibel !

Jag har fått en ny "bibel" nu när jag skall odla mer i köksträdgården. Hade sådan tur att jag vann den här vackra boken redan i somras hos Lydias gröna fingrar. Tack Lydia och Tack Tyra !Sedan har den legat på hyllan för olästa kommande böcker och nu är rätt tid att plöja den och få mer inspiration inför odlandet i köksträdgården !Följer hela odlingsåret !

Tyra har skrivit en fantastiskt inspirerande bok om odlandet där man får följa henne genom hela odlingsåret. Hon delar frikostigt med sig av tips som t.ex. hur man gör olika gödningsteer, vilka grödor som trivs med vilka och samverkar och hur man bygger upphöjda odlingsbäddar som inte sniglarna kommer åt.

Här finns också goda recept och massor med vackra bilder från hennes Potager, alltid med hennes vackra växthus i bakgrunden och som bas.


Gå kurs hos Tyra !

När jag skulle bygga mitt växthus tittade jag mycket på Tyras bilder från hennes växthus och läste allt jag kom över hur hon byggt sitt. Nu håller Tyra t.o.m. kurser i konsten att bygga växthus. Och i odlarkonsten.
HÄR hittar du Tyras kurser !
Nya favoriter !

Jag kommer nog att få många nya favoriter som jag måste prova att odla till sommaren när jag läst klart boken. Redan nu har jag antecknat Djungelgurkan  Melothria scabra på frölistan som med sitt roliga utseende påminner om små meloner . Den kallas också Mouse melon. Djungelgurkan har gamla anor och beskrevs i odlarlitteraturen redan 1866. Hos Tyra går den söta, goda gurkan åt redan innan den hinner in till köksbänken !

Tyra verkar vara en allkonstnär som också bygger eget jättevackert pilstaket (som hon också håller kurser i ) som ramar in hennes köksträdgård, håller rådjuren ute eftersom det är så högt och samtidigt silar luften och skapar ett mikroklimat i köksträdgården. Jag måste säga att jag är djupt imponerad över all kunskap som Tyra besitter och delar med sig av samt att hon är så händig, dessutom skriver hon så levande och begåvat inspirerande att man bara vill läsa mer och mer och mer !

Ha det så gott alla ! Nu återgår jag till soffan med Tyras bok i näven och fortsätter att kurera min förkylning med nya odlingstips !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Lena/isis sa...

Verkar vara en in bok . Nåt att kanske inhandla :))

Kram

My life sa...

Boken verkar fantastisk. Jag ska också börja odla grönsaker i sommar..

Kram/Satu

Berit sa...

grattis till den fina vinsten med den skatten som innehåll.
Ha en underbar dag!!

Min Skattkammare sa...

Den där bilden på ditt växthus och köksträdgård är sagolikt vacker!
Vad duktig du är på att planera så det blir så där bra! Sånt tycker jag är svårt.
Längtar att få visa min kompis det! Oj vad hon kommer att jollra på! ;o))
Tack gulliga du för dina dunkar i ryggen! De liksom lyfter en lite....:o) (och man behöver dem lite nu och då, det går så mycket lättare då)
Stor kram
Kicki

Fröken Grön sa...

Låter som ett bra boktips, - tack för det!

Jag spanar på ditt fina kastanjehägn varje gång jag är här inne, det är så himla fint tycker jag! Har sett att man kan köpa sådant hos "Herden och hunden" här på nätet, och jag tror nästan att det får bli sommarens trädgårdsinvestering. Vet du vilken höjd du har på ditt staket?

Fortsätt må gott i trädgårdsdrömmarnas land!
/Anna-Karin

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Tackar och bugar! Kul att du gillar den.

Önskar dig en trevlig helg/ Tyra i Kökträdgården