tisdag 21 augusti 2012

Njuter av Liljornas doft !


Dofternas tid !

Nu doftar det fantastiskt i det här hörnet av perennalandet när Madonnaliljorna har slagit ut ! Medspelare på scenen är också dahlian "Arabian Night" i mörkröda/svartröda nyanser och den vita vackra rosen "Karen Blixen".

Bakom daggkåpan sticker stäppsalvian "Blue Queen" upp sina små spiror. Den frösådde jag i våras, så det känns väldigt roligt att den kommit så bra (faktiskt är dom plantorna större än dom jag köpt på handelsträdgården !)


Torkad klematis !

Klematisen i armeringsmattan har växt väldigt dåligt i sommar och  mer eller mindre torkat bort (trots allt regnande). I fjol var den jättefin och blommade överdådigt ! Hur olika det kan bli !

Blomman för dagen som växer i klätterställningen stod still väldigt länge men har nu fått fart tack vare sensommarvärmen. Den har ju en lite konstig dygnsrytm där den är som vackrast tidigt på morgonen för att börja falna framåt tidig eftermiddag.

Så här sitter jag gärna och bara njuter av doften mellan klippandet och ogräsrensandet som aldrig verkar ta slut ! Dessutom njuter jag av att gräset mot stenkanten är nytrimmad ... det blir liksom bättre ordning i oordningen i perennalandet då ... bara en ögats illusion ... men ändå värt att glädjas åt!

Ha det så bra alla och lycka till i tävlingen om gjutformen ... du har väl sett utlottningen i förra inlägget !
Kram/Isa


9 kommentarer:

gunsan sa...

Vitt och rött så vackert tillsammans.Och om det så doftar med blir det ju ännu bättre.MVH

Snäckskalsdalen. sa...

Kan tänka mig att det doftar underbart av dom fina liljorna! Dom är bland mina favoriter, så vackra.
Agneta

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilken fin rabatt, snyggt med stenkanten som inramning.
Jag har inte hunnit vara med i din fina utlottning ännu.
Ha en fin dag.
Kram Maria

Vivi sa...

Det er herlig når liljene blomstrer og du kan vandre ut i hagen, og kjenne duften av dem!

Viviklem

Livet på solsidan sa...

Det ser så härligt harmoniskt ut i din trädgård! Gillar verkligen den.

Ska definitivt vara med i din utlottning och lägger ut det på min blogg i kväll förhoppningsvis. För nu ska jag ut och dra lite ogräs... ;)

Kram Tamara

Törnrosa sa...

Du visar alltid så fina inlägg och bilder från din trädgård. Och definitivt inget undantag idag.
Hej från Törnrosa

Pilgrim sa...

Du har det så snyggt! Galet snyggt! Önskar så att jag kan få till min höstrabatt, måste strukturera om den. Klart jag är med i utlottningen :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Bettina Bäck sa...

Gudars vilka välrensade rabatter! Fick nästan (bara nästan) dåligt samvete och kämpar mot höstlatmasken. Har lovat mig själv att ta en rensningssväng i morrn. :-)

Vårt röda hus sa...

Så lummigt och vackert... du kan konsten du Isa! Och dofterna känns ända hit:) Synd på klematisen, nog är det en konstig sommar när växterna ser ut att torka fast det regnat så mycket! Nog är det så att för mycket och för lite skämmer allt!!

Klart jag vill vara med i din utlottning!

Må gott i paradiset!
Kram Eva-Mari