fredag 31 augusti 2012

Maffiga trestegsekipage !


Ibland när man är ute och reser så kan man hitta någon rolig idé som man faller pladask för  ! Det här är en sådan idé .... på trappen till Dufveholms herrgård står de här maffiga trestegsekipagen!Så enkelt och så snyggt ... rost, den skira jordrevan och de maffiga pelargonerna som går igen i alla 6 pelarkrukorna !


Rostiga gamla vägtrummor !?

Jag tänker mig rostiga tubrör ... kanske rör till gamla vägtrummor eller liknande i stället för de långsmala krukorna... i en liten glänta i trädgården mot en grön häckfond av något slag  ! De ska nog vara minst 40 cm i diameter för att både pelargoner och jordrevan ska få plats.

I dagsläget har jag varken en grön glänta, häckfond eller rör ... men men ... det kan ju bli ... så småningom !! Vad tror ni om idén ?

Nu blir det till att leta gamla rostiga rör i lagom diameter ... längden kan man ju alltid kapa till !

Undrar vad maken säger nu .... han är ju van vid att jag letat upp gamla (nästan ej sittbara) trädgårdsmöbler .... som vi får åka omkring och hämta hem .... skall jag nu också börja släpa hem gamla rostiga rör ... det lutar åt operation övertalning tror jag !

Ha det så gott alla !
Kram/Isa

8 kommentarer:

Lyckans lilla hus sa...

Heja du! Snyggt i sin "enkelhet" (förutom hemforslingen då ;)...men det ordnar sig!). Övertalning är vi väl bra på, eller kallas det kanske kvinnlig list? Ha en fin helg! Kram Marie

Sabelhagens Olivlund sa...

Hihi, hoppas du får igenom dina idéer! För det var verkligen jättesnyggt. Nu har jag läst i kapp hos dig och vilken underbar tagetes du sått, så frodig!! Åh det är så fint hos dig!! En ren njutning att kika in här. Tänk om jag kunde få till något liknande utanför mitt växthus, vilken dröm.
Ha det gott.
Kram Maria

Snäckskalsdalen. sa...

Den idén måste ju genomföras för det var hur snyggt som helst. Ibland när man får för sig nåt så där riktigt mycket då går det lättare än man tror. Verkligen papmigt.
Agneta kram

Vårt röda hus sa...

Smakfullt och vackert till 1000! Men var i jösse namn ska du hitta rör? Hos skroten kanske? Är verkligen nyfiken över om du hittar några:) Lycka till!

Kram Eva-Mari

Ninnis sa...

Blir spännande och se om du lyckas och var du hittar dom...snyggt är det i alla fall...=)

Kram Ninni

Fröken Grön sa...

Det där var verkligen maffigt! Och med tanke på hur kreativ och påhittig du är, så kommer du nog på något smart sätt att fixa till något liknande. Jag tror din man är luttrad, jag! Operation övertalning behöver nog inte bli så svår! =)

Tack för glada tillrop över mitt nya trädgårdsprojekt med fågelbadet!

Ha en skön söndag!
/Anna-Karin

Luna Ek sa...

Mycket snyggt och stilfullt
kram Luna

STENLYCKA sa...

Haa..haa.. jag nu får du det inte lätt med mannen när du skall dra hem rostiga rör. Men jag tycker det låter jätte fin och när du skapar något så blir det underbart.
Önskar dig lycka till efter sökandet och med övertalningen !
Ha en fin kommande vecka!
Kram Raina