måndag 6 augusti 2012

Första arbetsdagen avklarad och överlevd !


Områddning !

Jag brukar "rådda om" om lite bland krukor, pryttlar och tråg ibland under säsongen och nu fick det gamla trätråget som stått bakom växthuset komma fram när framsidan på växthuset behövde lite uppfräschning !

Den lilla slitna barnskottkärran är från makens uppväxt och i väntan på kommande (förhoppningsvis) barnbarn får den fungera som planteringskärl !


Varför har alla så bråttom ?

I helgen har vi haft kanonväder och det har varit jätteskönt att trädgårdera och njuta i trädgården (dessutom hade jag trevligt besök i trädgården men resultatet av det får ni se någon gång under nästa år !) ... den påfyllningen behövdes verkligen  ! För idag är semestern slut och första arbetsdagen avklarad och överlevd höll jag på att säga !

På fem veckor hinner man glömma vilken dödsfara man utsätter sig för när man cyklar till jobbet ... rätt som det är dyker det upp en cykelmarodör helt ljudlöst tätt bredvid en som kommen från ingenstans och slänger in cykeln precis framför en ! Hade jag vinglat till det minsta med cykeln hade vi kört ihop !

Det värsta är att det inte tas någon hänsyn om jag t.ex. möter ett gående par på cykelbanan som jag måste väja för .... precis när jag väjt så kommer det en blådåre bakifrån och tränger sig förbi på utsidan så jag håller på att ramla av cykeln och när jag utropar "vad sjutton kom du ifrån!!!" så slänger dom i bästa fall en ursäkt över axeln och fortsätter i samma rasande tempo.  Själv är man helt omskakad när man äntligen kommer helskinnad till jobbet !

Herreguud vad är det som gör att alla har så BRÅTTOM ??Pling, pling !!!

Medan jag ändå håller på att beklaga mig kan jag berätta att jag nog är inne på min fjärde eller femte ringklocka .... för här plingas ordentligt när jag kommer cyklande ..... just för att förvarna  och för att skingra alla som cyklar i bredd och inte flyttar på sig ... för den varianten finns ju också !

DÅ ... plingar den här tanten frenetiskt med sin klocka!  Oftast cyklar dom tre i bredd och tar upp HELA cykelbanan och till slut kan någon maka på sig LITE, LITE ... i bästa fall .... så man precis kommer förbi !

SÅ ... nu är jag klar .... det känns faktiskt lite bättre att få det ur sig och på pränt ! Hade ingen aning om vad dagens inlägg skulle handla om .. så det fick leva sitt eget liv ... ett klagoliv verkar det som (skall inte upprepas för ofta .. jag lovar !) !

Ha det så gott alla och cykla försiktigt !
Kram/Isa

17 kommentarer:

Tant Otteskrufv sa...

Så spännande det lät, att vänta på nästa års...Vi som inte längre kallas pinglor kan i alla fall vara plingor! Jag plingar så ofta det behövs och lite extra just när en snabbfräsare finns i närheten. Sonen, som är en sådan fräsare, har försökt förklara att en plinga väger och är i vägen för ett skönt grepp om styret...men mamman framhärdar i att det är en fråga om ansvar och trafiksäkerhet.Plinga på!

Snäckskalsdalen. sa...

Så jättefina blommor du har och så frodiga dom är och färgerna är underbara och så ser det ut som om solen skiner.

Ja, varför har alla så bråttom??? Det undrar jag ofta. Tur att du inte gick överstyr med dig och cykel och allt.
Bra att du har ringklocka, och pingla på, det är jättebra!

Agneta kram

Sabelhagens Olivlund sa...

Undra avd det är för spännande vi får se nästa år:))??. Nyfiken:)).
Vad snyggt du arrangerat alla krukorna.
Cykelpendlare är fartdårar! I bland försöker de hänga på i draget bakom min moppe. Jag är livrädd att de ska köra in i mig om jag måste bromsa.
Ha det gott.
Kram Maria

annika sa...

Underbara bilder! Ja det är livsfarligt ibland att cykla. Många gånger har jag haft rena rama turen som klarat av att hålla mig kvar på banan. Du hittade en massa fina sittplatser på Österlen såg jag.

annika

Veronica sa...

Cyklisterna i Sthlm är farliga, har bråttom, äger både cykelvägen , övergånsställen och bilvägar! Å tillråga på allt så är de aggressiva :(. Äntligen ett forum för min frustraration över cykelgalningar! Har man en plonga på cykeln är man inte det! For sure!

Ninnis sa...

Vilka härliga blomuppsättningar som du bjuder på idag...=)

Ta det varligt och ha cykelskoj
önskar att fler kunde njuta på sin hoj...=)

Var rädd om dig...<3

Kram Ninni

blomsterdesign sa...

Super fina blommor du har! Gullig plantering i skottkärran också. Jätte fint. ha det bra!

Vivi sa...

Du verden for en flott blomstring!
Her var det virkelig mye inspirasjon og hente!

Klem Vivi

Madeleine sa...

Hej!! Så klok du är! Jag cyklar sällan men blir helt vansinnig över folk som inte använder ringklockan. Varför inte? Det är ju precis hur bra som helst att börja varna lite i god tid så att personerna, de gående eller cyklande, hinner flytta sig åt sidan. Märkligt!

Underbart vackra planteringskärl och planteringar du visar. Jag blir så inspirerad! Tack för det! :)

Tiger sa...

Underbara blomsterplanteringar du har! Kanske är det ett tidningsreportage som vi får vänta på? Säg till när det är dags i så fall...

Härom kvällen när vi åkte i bil var det en ungdom som envisades med att cykla på vänster sida av gatan. Han såg förnärmad ut när chauffören blinkade på honom för att kunna köra om på rätt sida. Sedan var han direkt tillbaka på fel sida - och utan lyse dessutom!

Sommarhälsningar
Elisabet

Vårt röda hus sa...

Kära du vilken fara du utsätter dej för!! Verkar livsfarligt att cykla nuförtiden;) Hoppas dom läser din blogg, dom busarna!

Så vackra stilleben du visar! Förstår att du får besök i din trädgård och väntar med nyfikenhet...

Tack för erbjudandet om fler berglintar men nu har jag fått så många jag behöver och dom växer så det knakar! Nästa år har jag förhoppningsvis en hel bergklintrabatt!

Ha en fin jobbarvecka.
Kram Eva-Mari

Christina sa...

Så spännande! Måste man vänta ett helt år!
Livsfarligt att cykla!/Lila-Christina

Pia sa...

Ååh,vilket vackert tråg! Jag beundrar dina härliga installationer och vackra färger.
hälsning från Pia

Sofia sa...

Ja, vad är det för stress-samhälle vi lever i? Tycker du har all rätt att beklaga dig....
Tack för underbara inspirerande bilder, som vanligt!
Bordet, blommorna, baktråget, skottkärran..... allt är bara helt underbart!
Stor kram
Sofia

Pilgrim sa...

Jag har mina misstankar om besöket...Roligt!
Cykla är förenat med livsfara :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

mormorMärtas sa...

Du har det ju så mysigt i din trädgård!
Finfina krukor och mysiga gamla möbler!

Kram Annika

blompia sa...

Hej
Tack för vackra bilder! Och du, det jag stör mig mest på med cyklister: helt plötsligt kör de vänstertrafik, inte minst när man möts på "cykelövergångsställen". ja, det gäller att vara beredd på det mesta ;)
Kram Pia