fredag 4 maj 2012

Kvällsyoga i växthuset !


Stengolvet under och himlen ovanför !

Nu har det blivit tillräckligt varmt i växthuset för att ta ett yogapass där .. helt underbart oavsett vilken tid på dagen det är !

Att yoga i växthuset ger ytterligare en dimension till yogapasset ... stengolvet under sig och himlen ovanför och ibland har jag dörren på glänt så någon ljummen vind kan leta sig in genom dörrspringan och bidra med ny energi.


Vi är alla energivarelser !

Enligt den yogiska traditionen är vi alla energivarelser som behöver fylla oss med ny energi och öppna upp blockeringar i energiflödet för att må bra. Yogan pratar också  om chakra, energicentra genom vilken livskraften strömmar. I chakrana finns dina egenskaper, styrkor och svagheter lagrade likt ett DNA.

Genom yogan balanseras chakrana och kan stärka upp svagheter ... det känner jag starkt i min sjukdom, Fibromyalgi. Yoga är min bästa medicin och jag känner omedelbart av om jag inte tar den !
Visdom och insikt kommer !

Ibland när jag börjar jobbet först på eftermiddagen kan jag gå i Yogamusik hela förmiddagen för att fylla på energiförrådet och balansera upp mig ... dessutom är det kanonbra växthusmusik att bara vara till eller dona till ... hoppas du skall tycka om att lyssna till den ! 

WAHE GURU betyder ungefär att visdom och insikt kommer ... jättebra när man behöver hitta en lösning på något ... att låta lösningen komma innifrån i stillhet och från sin egen högsta sanning !!

Ha det så bra under helgen !
Kram/Isa

13 kommentarer:

 1. Du har ett sånt vackert växthus så att få ha en yogapass där måste verkligen ge dig all extraenergi du behöver och rening av tankar.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 2. Har aldrig provat yoga men blir väldigt sugen nu när jag läser ditt inlägg. Ditt växthus är så vackert!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Ja, det är verkligen vackert i ditt växhus nu!
  Tror att alla skulle må bra av att "stanna upp" i vardagen och lyssna på kroppen, på energi och livskraft.
  Har själv problem med smärta i vardagen, och min "medicin" är trädgård, vacker musik och lugna promenader.
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Det är så intressant, det där med yoga. Visdom och insikt...
  Har mediterat förr men tappat det på livets väg. Synd, för jag tyckte om det och det gav mej mycket just då, då när jag behövde komma till insikt. När jag nu har mitt Glädjehus kanske jag ska återuppta min meditation igen? Känner ju redan harmonin därinne trots att växterna saknas!

  Ha en bra helg.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Kjempe koselig veksthus. Der kunne jeg godt ha trivdes!

  Ønsker deg en fin lørdag.

  SvaraRadera
 6. Verkligen en toppenplats för att idka yoga...fullt av harmoni!!

  Ha en skön helg...<3

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 7. Så fint som ditt växthus är så förstår jag att du njuter av att vara där ute
  ha det så gott
  maggan

  SvaraRadera
 8. Håller med om de läkande krafter och lugn som finns i tillvaron i de underbaraste av platser...som växthuset. Den frid jag känner, och det lugn som infinner sig kan jag bara vara såå oerhört tacksam och lycklig över. Kram Marie

  SvaraRadera
 9. Det låter helt underbart! Vilken bra idé att ha yoga i växthuset och vilken vacker bild.
  Carina

  SvaraRadera
 10. Skön musik!

  Yoga är och förblir ett bra sätt att balansera upp kropp och själ på ett oartificiellt sätt. Själv gör jag bara ett kort andnings-och meditationspass på morgonen mot österljuset. Det kan räcka, när tiden inte räcker till för mer, men helst ska man göra ett helt program.
  Ditt vackra växthus måste vara som gjort för yoga.

  SvaraRadera
 11. Yoga är nog inte riktigt min grej, men jag skulle kunna tänka mig att sitta i ditt fina växthus och meditera hur länge som helst!

  Ha en fortsatt fin helg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 12. Hej!
  Ditt växthus är helt fantastiskt och jag förstår att ha yoga där måste vara helt magiskt! Jag gör också yoga men har svårt att få till det utanför kursen som jag går. Jag har iallafall intentioner att försöka yoga på gräsmattan på ledig tid. Musiken är härlig, bra när man inte förstår orden i en text för då tänker man inte så mycket och visst är väl det tanken med yoga och meditation; att tanken ska vara fri!
  Namaste! Pia

  SvaraRadera
 13. Så vackert växthus ...
  Kram Karina

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa