måndag 7 maj 2012

Magnoliaenergi !


Första lunchen ute ... vid växthusen !

I dag tog jag en tur till Stadsträdgården på lunchen .... vädret var tillräckligt varmt för att man skulle kunna sitta ute och äta vid växthusen för första gången i år ! Härligt att få tanka lite energi både från den goda buffén med mycket vegetariskt och från Magnoliorna som nu blommade för fullt !


En del var redan överblommat eller hade tagit stryk av frosten ......... medan andra blommade just nu .... som den här praktmagnolian som man kunde njuta av på vandringen runt i Stadsträdgården.


Lilla tappra Susan !

Min favorit ... den lilla Susan vid ingången till Stadsträdgården stod nu inom avspärrat ombyggnadsområde och jag tror inte hon kommit igång att blomma heller. Så bilden är från Magnoliavandringen i fjol !

Just den här Magnolian har farit illa vid flera tillfällen och står väldigt utsatt till efter Svartån och utanför själva parkområdet så jag hoppas hon överlever och får blomma även i år !

Skall jag ha en Magnolia hemma i min egen trädgård skulle jag definitivt välja en Susan !


I år hade planteringarna på en del av parkområdet tema penséer .. i massor av olika färger, storlekar och mönster  ... men jag tycker nog ändå att fjolårets ....... tulpanhav är snäppet värre !! Maffigare, mäktigare och blommigare !! Tror dom brukar alternera mellan tulpaner och penséer vartannat år .. så nästa år får man se fram emot ett tulpanhav igen !

Efter en cykeltur på 15 km landade jag hemma i däckstolen i växthuset och somnade .... så efter både energipåfyllning och tupplur ser jag nu fram emot en skön kväll i trädgården .... !

Ha det så gott !
Kram/Isa

14 kommentarer:

 1. Helt otroligt vackra bilder du bjuder på! Måste plantera en eller två eller tre magnolior :-) Min första kommer att bli en Merril
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Kjempe nydelig Magnolia! Og kjempe fine blomsterbilder!

  Ønsker deg en fin mandag videre!

  SvaraRadera
 3. Tänk, jag har aldrig sett magnoliablomningen i stadsparken... fastän det bara är 5 mil dit! Skärpning Eva-Mari, du kanske hinner i helgen... eller är det för sent då? Hur som helst njuter jag av dina bilder!

  Måndagskram Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Min "Susan" blommar just nu! Fördelen med den är att den kommer lite senare än de tidigare vita och rosa sorterna och då klarar den som regel de frostangrepp som gör blommorna så bruna och fula på allra tidigaste sorterna!
  Ditt förra inlägg om yoga i växthuset fick mig att önska att mitt växthus skulle vara lite större än 5 kvadratmeter! Så härligt det såg ut!
  Ha en skön vecka, kommer att sakna dig till helgen!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 5. OJ vilken energikick man fick när man tittar in hos dig, underbart!
  Kramen Marie

  SvaraRadera
 6. Åh, vad vackra bilder!!!
  Den här årstiden är verkligen underbar!

  SvaraRadera
 7. Ahh, vilka bilder! Såg en praktmagnolia inne på en liten radhustomt när jag cyklade hem idag. De är verkligt pampiga! Det verkar som att ett besök i er park är något man ska sätta på attgöralistan.

  SvaraRadera
 8. Susan favorit här också :) Magnolia tripetala kommer inte långt efter med sitt speciella växtsätt och vackra blommor (http://carolinas-blogg.blogspot.se/search/label/Magnolior)

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder ...
  Kram Karina

  SvaraRadera
 10. Vilka vackra blommor Magnolior är!

  Och vilken fin park ni har!

  Marie

  SvaraRadera
 11. Härliga bilder! Jag visste inte att de varierar sig mellan tulpaner och penséer. Men så är jag tyvärr inte så flitig besökar i Stadsparken heller. Bra att du har koll! ;-)

  Jag såg magnolior som blommade redan förra helgen, men de var frostskadade och blev inte vackra på bild...

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 12. Underbara bilder från din Stadsträdgård.
  Här har vi det så kallt så det känns otrevligt att vara ute i trädgården och pyssla.
  I går städade jag lusthuset så jag kan krypa in där och läsa och kanske göra som du sova.
  Solskenstisdag på dig!
  Kram Raina

  SvaraRadera
 13. Lade till dig i min blogg lista :) hos lillahusetstradgard.blogspot.se

  SvaraRadera
 14. Lade till dig i min blogg lista :) hos lillahusetstradgard.blogspot.se

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa