söndag 20 maj 2012

Äntligen påbörjat projekt i trädgården !


LÄNGTAR efter er !!

Här försvann internet igen i onsdags .... så nu hoppas jag att felet är lagat och att nätet har kommit tillbaka för att stanna den här gången !

Nu LÄNGTAR jag efter att besöka era härliga bloggar där ute i cyberrymden och få ta del av alla inspirerande projekt ni håller på med ... har verkligen saknat er ... underbara trädgårdsvänner !!

Ingen berberishäck (den vill fortfarande inte vara med på bild ) .. men väl Spring Green som nu blommar för fullt i värmen !

Lediga dagar i berberishäcken !

Har haft långledigt under helgen .. helt underbart och de första två dagarna tillbringades i berberishäcken ... kanske inte världens roligaste ställe att tillbringa lediga dagar .... men ack så nödvändigt !!

Jag och maken klippte från vårt håll och grannarna på andra sidan häcken från sitt ..... tillsammans fick vi bort massor med döda grenar och på köpet har jag fått en annan relation till den stackars häcken som hängt med ända sedan 1964.

Enligt grannen var det en trädgårdsmästare som bestämde helheten i området när det byggdes och alla trädgårdar på den tiden skulle ha berberishäck .... så  hoppas den blev glad över behandlingen ... och växer som attan i sommar !


Projekt köksträdgård påbörjas !

Nu har äntligen projekt Köksträdgård påbörjas ... JIPPIE .... ÄNTLIGEN !! Små fyrkanter har grävts bort framför de gröna dörrarna till växthuset och det var faktiskt mycket tyngre än vi trodde ... det gällde att hitta en teknik som inte slet så mycket på kroppen !

Så det får bli en bit i taget så blir det väl klart så småningom !


Så här långt kom vi innan kroppen sa ifrån och ville fortsätta en annan dag !

Grästuvorna skall ju lastas på skottkärra och köras bort med släpvagn och tippas och även om ytan inte ser stor ut så hann det bli åtskilliga vändor med släpvagnen.Långsamt växer det fram !

Har satt ut blompinnar för formen av köksträdgården som vi gräver efter .... precis mitt fram blir ingången där en portal av armeringsmatta kommer att sättas upp ..... sedan kommer ytan att grusas upp och odlingslådorna från jakten i vintras att ställas ut .... även de gamla rostiga sänggavlarna som har stått på framsidan av växthuset kommer att få SIN plats i köksträdgården !!

ÅHH det är så roligt att äntligen få komma igång och se det man drömt och fantiserat om långsamt växa fram!!


Intensiva tider nu !

Här syns en av sänggavlarna från den gamla rostiga järnsängen som skall få flytta till den nya köksträdgården!

Mina vänner ... det är intensiva tider nu ... eller hur ... både gräset och ogräset växer och tar ingen hänsyn till att man helst vill ägna sig åt nya projekt .... och staketet skall skrapas och förberedas för målning och skall man flytta växter eller plantera skall det ske nu och sådderna skall skolas om och ... ja det man inte hinner i år får man väl helt enkelt skjuta till i höst eller nästa år ..... rosenrabatten har vi lagt på is så länge ... kanske blir det ett höstprojekt istället  ... eller ett-nästa-vår-projekt ...  !

Ha det så gott !
Kram/Isa


10 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Oj vad ni har slitit. Bra jobbat! Grästuvor tar mer plats än vad men tror. Så härligt att din dröm håller på att förverkligas, grattis:)). Så roligt det ska bli att följa hur din köksträdgård växer fram. Oooo, jag skulle också vilja ha en järnsäng. Så vackra tulpaner du har.
Ha en fin kväll.
Kram Maria

Pilgrim sa...

Gräs är tungt! Det kommer verkligen bli så fint och det ska bli roligt att se när det är färdigt. Projektlistan känns igen. Ibland undrar jag lite vad jag håller på med, men det går över fort och så är man igång igen :-) Kul att se dig igen. Har saknat dig med!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Monica fra Koseleg sa...

Hei
Nydelige tulipaner og spennende prosjekt!
Mvh Monica

vitaspets sa...

Vilket slit ...
Underbara bilder
Kram Karina

Bettina Bäck sa...

Oj, vilket stort och härligt trädgårdslandsprojekt! Det ser ut att bli bra, du har ett fantastiskt växthus. :-)

Berit sa...

Oj vad du/ni sliter men det kommer att bli superfint sen.
Ha en underbar dag!!

Blomkärringen sa...

Så snyggt det kommer att bli, jag längtar också efter en köksträdgård, få se om det kan bli en början i år, i allafall några upphöjda bäddar. Vilka underbara vita tulpaner, fin inspiration för höstens lökplantering i månskensrabatten.
Ha det fint och var rädd om ryggen, glöm inte att njuta också (:D

Sofia sa...

Oj, vad ni håller på....
Men visst är det roligt när man har ideér och sedan får förverkliga dem!!
Kommer säkert att bli super fint!
Ha det gott!
Kram Sofia

STENLYCKA sa...

Hej!
Är en dålig bloggvän nu, har svårt att hinna med att titta in till din vackra blogg eftersom arbete, trädgård och familj tar all min tid. Bara så du vet, jag har inte glömt bort dig.
Återkommer längre fram önskar dig allt gott till dess. Njut av härliga maj!
Kram Raina

Birgitta sa...

Så härligt att följa din blogg. Fina bilder att titta på också. Vi har nu fått ner våra ekar så att vi kan bygga vårat "växthus" Härligt att få börja att slita lite. Vi andvänder inte baksidan alls men nu ska det bli annat av.
Varma hälsningar Birgitta "Björklyan"