lördag 26 maj 2012

Orange förstärker eldelementet och för varmt för att trädgårdera !


För varmt för att trädgårdera !

Oj, vad allt exploderar nu och det är nästan så man SER hur det växer överallt !! Igår var det rena högsommarvärmen här som avslutades med ett välbehövligt åskväder .... skönt att rensa luften så man kan andas igen och mäktigt med alla blixtar som for fram över himlen.

Något gjort i trädgården har det inte blivit den här veckan ... fullt upp med jobb och FÖR varmt för att gräva och dona. Istället har solsängen blivit flitigt utnyttjad och guud så skönt det är att sova UTE i skuggan och ligga och fantisera och planera trädgården !

Bergsklinten som tagit tillfället i akt och brett ut sig i landet runt huset har exploderat i blomning och bildat häck de här varma dagarna ... den får väl hållas ett tag till ... sedan har jag lite andra planer där .... förresten borde jag ha gjort verklighet av dom nu om det skall hinna bli något den här sommaren ... kanske förblir det bara planer i år också !


Kryddtagetes med "fel" färg ! 

Värmen har äntligen satt fart på sådderna i växthuset ! Har haft stor otur med sådderna annars i vår ... de har inte velat gro som jag har velat ..... hela brätten med bl.a. kryddtagetesen "Golden Gem" visade lång näsa åt mig och vägrade komma upp ... stället gick det bättre med kusinen "Tangerine Gem" som nu är på gång på allvar och där alla fröna tog sig.

Fast jag hade ju planerat in gul kryddtagetes i trädgården och inte orange men det är inte alltid som man får bestämma själv ... ibland får man lite hjälp på traven !

Inte tagetes men i alla fall en orange blomma,  vallmo i perennalandet

       Orange förstärker eldelementet !

Dessutom läste jag på Luna Eks blogg att enligt Feng Shui så är 2012 Drakens år och detta år är vatten det regerande elementet och eldelementet hamnar i minoritet. Så vi behöver extra eldenergi i form av varma färgtoner som balanserar upp vattenelementet ... så nu kommer min trädgård att ha mycket färgklickar med orange i sommar .... för harmonins och balansens skull !!

Nu förstår jag varför jag sådde orange vallmo i perennalandet som blommar för fullt i år och varför det var omöjligt att förmå sig att så lobelia när det hela tiden var orange tagetes som pockade på och ville ha första tjing i sålådorna !

Så är det orange som vill in i din trädgård i sommar .... så vet du varför !

Ha det så gott !
Kram/Isa

4 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Spännande resonemang om färger! Härlig bild på din vallmo med klockorna och stäppsalvian i bakgrunden. Snacka om lyskraft.

Kram

Luna Ek sa...

Jag är så glad att du uppmärksammat mitt inlägg om varma färger för i år. Jag brukar själv vara restriktiv med orange, men i år är det snyggt och särskilt när man blandar med lite rött, bärnstensfärgat, ljusgult och klarblått.

Kul att du blir inspirerad av min blogg.

Kram Luna

Tant Otteskrufv sa...

Här såg vi molnen dra in men det blev inte mer än lite fukt som gjorde att allt pollen drogs ihop till stora gula sjok. Inga blixtar heller. Men det känns ju bra att jag satsat på orange i nya "åttan" som ska färdigplanteras i år. Balans mellan elementen och kulörerna är något att tänka på också i trädgårderandet.

Vårt röda hus sa...

Jag tänker på dina Bergklint... du tänker väl inte rensa och slänga? I så fall kommer jag gärna förbi och hämtar några...

En fin majvecka önskar jag dej!
Kram Eva-Mari