söndag 20 oktober 2024

Höstkrans, populärt tips och planer för nästa säsong

 

Tacksam för hösten

Idag har jag stått nere vid ruinen och det rostiga planteringsbordet som är belamrat med material och skapat en krans i den härliga höstnaturen. Det är nästan 15 grader varmt ute och ändå visar kalendern 20 oktober. Helt otroligt. Så tacksam för en låååång varm höst.




Stensöta i blomstergården

Jag plockade torkad stensöta från blomstergården där den slagit sig ner helt oinbjuden - den är så vacker torkad med sitt spret som ser ut som rost. Praktiskt att kunna plocka i den egna trädgården istället för att åka ut i skogen.





Odlingssugen till nästa år

En tur till Blomstermarken blev det istället för att inköpa Eukalyptus och risp i vita och rosa toner. De torkar så fint och jag är sugen att odla dem i blomstergården nästa säsong. Har försökt odla risp, men det måste ha varit något fel på fröerna för det kom upp blad som inte alls såg ut som risp och sedan blev det inget mer. Tror bestämt att jag redan har fröer i frölådan. Nya fröer - så det blir ett till försök.

Tack vare det fylliga materialet gick det extremt snabbt att binda kransen. Sånt gillas.




Populärt tips

Provdockans kjol är nu klar och idag hade jag tänkt plocka vitmossa men ramlade över några påsar på handelsträdgården. Hennes liv skall fyllas med grön mossa så nu skall jag färga in mossan och preppa den med glycerol blandad med vatten för att den skall hålla sig mjuk. Tipset hittar du HÄR och det har varit populärt genom åren och ligger stadigt på listan över populära inlägg den här tiden på året.  



Balans för kropp och själ

Lite i taget går trädgården in i höstvila - vattenslangarna är inplockade och upphängda i garaget. De franska fönsterluckorna står nu på tork i trädgårdsateljén. De flesta trädgårdsmöbler är inplockade. Dahliorna är uppgrävda och ligger på tork i garaget innan nedpackning i avfallspåsar.  Löven fortsätter regna över blomstergården och krattningen tar aldrig slut. Varvar trädgårderandet med skapandet så det blir en bra balans både för kropp och själ.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner!
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa