söndag 13 oktober 2024

Älskade loppade vas och krukrosor

 

Sörjer den fortfarande

Det har inte blivit något trädgårderande varken under veckan eller under helgen. Det har regnat flera dagar och sedan slog en urinvägsinfektion till efter en genomblöt cykeltur och energin har sinat. Gjorde ett djupdyk ner i bildarkviet och hittade favoritvasen för många år sedan som frös sönder en frostig natt i växthuset. Hittade den på loppiset i Simrishamn - Suckarnas gång. Sörjer den fortfarande och håller alltid utkik efter något liknande. 




Älskade krukrosor

De här rosorna kommer jag ihåg! Tror det var sådana där krukrosor man köper på våren och driver upp som blev helt fantastiska och under hösten plockade jag av dom till buketten. Hoppas hitta liknande i vår att driva upp och njuta av. De får slåss om utrymmet i köket tillsammans med dahliorna.



Fyllde höstbuketten från trädgården

Annars fyllde jag min höstbukett med det som fortfarande blommade i trädgården som kaprifol, kärleksört, slöjsilja och gullris. Kanske en och annan daggkåpa som blommat om. Nästa säsong skall jag kapa jättedaggkåpan längs med backen så kanske den kommer igen med ett andra flor. Brukar göra det, men i år klippte jag bara bort själva blomningen som blir så tråkig efter ett tag. 

Funderar för fullt på nästa års blomning till buketter och har minutiöst gått igenom frölagret. Blir nog att beställa några fler sorter trots att  jag redan har en uppsjö av fröer. Får ägna vintern till att rita ut var jag skall plantera/så alla sorter i Blomstergården.



Bot och bättring

Hoppas den nya veckan som ligger framför oss blir en bättre vecka än den förra - skulle vilja stå i trädgården och fortsätta med vinterkransarna. Men framför allt hoppas jag bli frisk och jag tog hjälp av urinkollen.se för att snabbt få medicin och hjälp en söndag som idag. Helt fantastiskt - inom 30 minuter hade jag medicin att hämta på apoteket - så nu kurerar jag mig och ser fram emot att orka trädgårdera under veckan.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa