torsdag 9 maj 2024

Nerfrusna rosor, skitigt staket och korgar fulla med klipp

 

Frusit ner totalt

Mycket klippande blir det den här tiden och flera rosor har frusit ner totalt bl.a. vackra Valdemar i långa perennarabatten. Han växte som bara den i fjol och nu måste jag klippa ner honom totalt. Han har dock överlevt och slagit ut små skott längst ner mot marken så det finns hopp. Dessutom tror jag att allt har en mening och staketet skall tvättas och målas där han har sträckt ut sina grenar så nu är det fritt fram för den aktiviteten.

 



Sticks rejält

Att vackre Valdemar hade så vassa taggar hade jag ingen aning om när jag först såg honom på Engelska Trädgården på Österlen. Jag blev omedelbar förälskad och skulle bara ha honom i trädgården. Man får passa sig för att gå i närkamp för då kan han stickas riktigt rejält. Dom där taggarna leker man inte gärna med. 




Bedårande

Valdemar är så bedårande när han blommar i mitten av juni och några veckor framåt så man förlåter hans taggighet. Tyvärr så remonterar han inte så man får passa på att njuta när han behagar blomma.



Klipper, klipper och klipper

Tror aldrig jag klippt så mycket någon vår som den här våren - det har stått fulla korgar lite överallt i trädgården och kan jag tömmer jag i komposttunnan annars blir det en tur till ristippen som ligger bara runt hörnet i princip.



Blir en nystart

Så här skitigt har staketet blivit bakom den stora kaprifolen som nu är helt nedklippt - det känns skönt med en riktig nystart för det här området i rabatten. 




Tvättat och skrubbat med högtryckstvätten

I dag på eftermiddagen har jag och maken hjälpts åt att tvätta staketet på insidan inför ommålningen. Nu återstår utsidan som det är lite lättare att tvätta när man inte behöver kliva runt i rabatten och sedan skall staketet stå på tork i några veckor innan vi kan börja måla. Då får maken hålla sig på utsidan med sina 46:or så trippar jag på insidan med mina 38:or tillsammans med spirande växter. 

Den här dagens trädgårderande fordrade ett långt skönt bad för en värkbruten kropp och nu väntar soffhörnet med Eurovisions andra semifinal tillsammans med lite bubbel och goda ostar. Välförtjänt om jag får säga det själv.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Hej Isa!
    Jag såg att min Rhapsody in Blue har förfrusit sig också, får klippa ner en del. Väntar för att se om det blir något grönt alls på den. Vi får hoppas att de växer upp snart igen, både hos dig och mig.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa