lördag 25 maj 2024

Ljuvliga kvällar i maj med aklejor som svänger med kjolen

 

Trevligt att leva trädgårdsliv

Vilka kvällar det har varit under maj - ja, dagar med naturligtvis, men kvällarna är speciella med en särskild tystnad och ett magiskt ljus. Det är då jag sjunker ner i en korgstol och bara njuter medan solen sänker sig ner över himlavalvet. Alla krukor och småplantor är vattnade, belåtna och nattade. Fotbollarna och studsmattan hos grannen står övergivna efter dagens lek och maskinerna på gärdet har tystnat. Luften är behaglig och smeker min kind i förbifarten. Det är väldigt trevligt att leva och framför allt att leva trädgårdsliv. 
Flankerar mormors gamla soffa

Hittade stora välväxta hortensiaexemplar vid förra helgens shoppingresa på Plantagen för 149kr om man var medlem vilket jag visade sig vara. Dom passade så bra i de stora krukorna som får flankera mormors gamla soffa. Vi får se hur dom klarar sommaren när de blommar så överdådigt redan nu. 
Futtigt i starten

Den här sidan ligger mitt emot långa perennarabatten och det är så roligt att få ordning på den med nya lådor under fönstren - lika som på framsidan. Dom kommer från Stayhome och passar lika bra hela året. Beställde dom redan i höstas via en kampanj och det är först nu dom kommit upp.

Det ser lite futtigt ut i lådorna med mina egen uppdrivna plantor. Har satt spretig sommarslöja, 2 olika sorters trädgårdsnejlika och vitpytta - 6-7 plantor i varje låda är lagom. Tror det kan bli bra när dom väl etablerat sig och växt till sig. Hos sommarslöjan kan man ana olika rosa toner i de små knopparna på de spretiga stjälkarna. 
Svänger på kjolen 

Maj har gått så fort och nu är aklejorna på gång. Underbara och bedårande svänger dom på kjolen i rabatten och bjuder upp till dans. Sin vana trogen dyker dom upp precis var som helst i trädgården. Jag låter dom hållas och när dom blommat över väntar nedklippning som återställer ordningen om det fanns någon från början vill säga. Vilket är oklart. 
Underbar nyans

Visst är det en underbar nyans på hortensian ?  Älskar när tonerna skimrar och övergår från ljusgult till rosa /lila. Trädgårdsmagi.

I kväll har vi ätit middag i växthuset för första gången i år. Mors dagsmiddag en dag i förväg med makens goda rökta lax med skagenröra. Mmm. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa