onsdag 22 maj 2024

Medelhavsstämning i solrosängen

 

Medelhavsvibbar

Visst får man lite medelhavsvibbar när man tittar på bilden - precis sån stämning vill jag ha i min trädgård och igår fick jag de franska fönsterluckorna på plats i solrosängen nu ommålade i favoritfärgen från Annie Sloan - Provenceturkos. Så nöjd. Nu fattas bara solrosorna men dom är på gång. Och även annan växtlighet.

Målade framsidan på luckorna redan i fjol när växthuset var klart och nu fick baksidan också ett färglager när man även ser dom från det hållet.  Krasse i krukan

I krukan från "En liten bit av medelhavet" i Hammenhög har jag en liten krukinsats som jag till slut hittade på Granngården. Den måste ha en bra rundad kant upptill så den kan hänga bra på kanten. Den här var på gränsen och syns inte utifrån.  I innerkrukan har jag sått krasse som skall hänga snyggt långt över kanten och även på marken runtomkring har jag sått krasse. Nu gäller det att hålla i och vara flitig med vattnandet så dom tar sig. 
Snart skall solrosorna ut

Det har varit mycket jobb att rensa bort allt ogräs och igår skolade jag om ca 20 st solrosor som skall ner bakom fönsterluckorna.  Kommer också att plantera in italiensk vildfänkål som jag frösått och har många plantor av, fler ringblommor och vallmo Dolce Vita Pastel Mix. Kanske blir det mer krasse också som får ringla efter marken. Den perenna växer kraftfullt

Den perenna solrosen Lemon Queen som jag planterade i den rostiga barnsängen på baksidan av ängen i fjol har spritt sig och kommer kraftfullt nu. Kul att den klarat vintern så bra. Den blev enorm i fjol och så fin att plocka stora fång av på sensommaren.
Pepparkaksdoft över trädgården

Här växer också en ståtlig Katsura som får så vacker färg på sensommaren/hösten så tillsammans med rönnens färgsättning och solrosorna kommer den här delen av trädgården att spraka i höst flankerad av en rödflämtande berberishäck. Katsuran doftar dessutom pepparkaka. Ibland när jag är i trädgården kommer ett doftmoln farande av ingefära och kanel men det är nog kakfabriken vi har inte så långt härifrån. Dom bakar mycket under sommaren inför jul.

Inser nu att jag nog hade behövt måla även stolparna som inte är så vackra på baksidan av fönsterluckorna. Har bara satt fast fönsterluckorna med najtråd då det skall vara enkelt att ta in dom inför vintern så det går lätt att lossa på och måla även stolparna.

Just nu lever, andas jag och ÄR trädgård - en fantastisk tid som jag längtat efter hela vintern !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner!
Kram/Isa 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa