lördag 17 februari 2024

En hel bricka med vår på köksbordet

 

Bedårande krokus kommer med hopp

Medan regnet öser ner där utanför och tar med sig mängder av snön som kom i början av veckan njuter jag av våren på köksbordet. Den lilla krokusplantan har börjat att blomma och är helt bedårande. Den känns som en försmak av våren, att det finns hopp trots all snö som faller och regn som smattrar mot rutan.  Där framme väntar soliga vårdagar med årets första fladdrande vackra fjäril och knoppiga rabatter. Underbart att tänka på.  
En hel bricka vår på köksbordet

Brickan med vårlökar jag fixade till i Trädgårdsateljén i porslin från GreenGate har sedan någon vecka landat inne på köksbordet och narcisserna har dragit iväg. Dom blommar nu för fullt och lyser upp tillvaron. Trevligt att ha en hel bricka med vår på köksbordet. Dubbel glädje

Något mer som piggar upp i en ovanligt mulen och mörk februarimånad är den första Primulan och är den dessutom dubbel kommer den med dubbel glädje. 
Högt på önskelistan

Helt ljuvlig med de dubbla kronbladen i förtjusande lila/rosa nyanser på stadiga stjälkar som gärna levererar fler knoppar i djupet av de grönskimrande bladen. Så efterlängtad den här tiden på året som är en enda lång transportsträcka mot bättre tider. Dagar med strålande sol och värme står högt på önskelistan just nu. Adderat med härligt växthusliv med öppna pardörrar.


 

Som en hägring

När man tittar ut genom fönstret på mörkret och snön känns växthuslivet som en avlägsen hägring. En väldigt härlig efterlängtad hägring. Som en oas i öknen. En bild som ger hopp. Hopp att om någon månad blir hägringen verklighet. Under tiden får jag drömma och glädjas åt krokusen och primulan på köksbordet. Och dregla över somriga bilder om kommande dagar i min älskade trädgård. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - en dag i taget kommer vi närmare trädgårdsliv !
Kram/Isa

9 kommentarer:

 1. Hej Isa!
  Alldeles ljuvligt med vackra vårblommor. Härlig bricka med alla skönheter. Tyvärr klarar jag inte av primula, de håller ett litet tag och torkar bort, men så fina. Idag har vi solsken.
  Kram Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marika !
   Håller med dig när det gäller Primula - klarar inte heller av att hålla liv i dom så länge, men kan inte motstå de små skönheterna när de strålar mot en på Handelsträdgården. Ser dom nästan som en snittblomsbukett.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Når både krokus og påskeliljer står i blomst, da er det vår da!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lillian !
   Ja, underbar tid vi har framför oss nu 1
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 3. Man bliver i forårshumør af de dejlige billeder af forårsblomsterne. Nu skal vi heldigvis ikke vente meget længer, før vi når til den første forårsmåned.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elna !
   Välkommen till Isas Trädgård !
   En dag i taget så är vi närmare den ljuvliga våren.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 4. Men så härligt att plocka in lite vår och förlänga den i rätt riktning. Helt underbar teckning på krokusen <3
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Catarina !
   JA, underbart med en försmak av våren på köksbordet även om dom kommer att blomma över ganska snabbt av innetemperaturen.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 5. Vilken härlig bricka av VÅR! Ja inte känns det som våren är g än så det gäller att stå ut nu och frossa i dessa små lökväxter och annat "blommigt"...
  Kram från ett grådisigt Öland & Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa