tisdag 7 februari 2023

Vardagsglädje med tulpanarrangemang med grånade grenar

 

Idag slog lusten till

Det var länge sedan jag har varit ute i ateljén och idag slog längtan och lusten till med kraft för att skapa något med blommor. Jag tog elcykeln genom skogen i gråvädret till Blomstermarken för lite inköp av krispiga vackra tulpaner. Jag brukar aldrig köpa blandade buntar annars men till just den här installationen passade det. 





Djup och bra

Den fina ärvda glasskålen som vi annars brukar ha frukt i plockades ner från hyllan och fick följa med ut till ateljén.





Grenar som grund i arrangemanget

Som tur var tog jag redan i höstas in vackra grenar med grått på som jag använt till julens installationer - nu kom dom verkligen till sin rätt som grunden i blomsterarrangemanget. Det var bara att arrangera dom i skålen och att en gren står rakt upp skapar bara liv till arrangemanget. Det skall var lite vilt och bråkigt. 



Kapa och sticka in

Sedan var det bara att kapa tulpanerna och sticka in dom bland grenarna - hoppas dom klarar den lite omilda behandlingen att plötsligt bli av med halva skaftet eller mer. Fort, lätt och roligt att pyssla med.



Enkelt men lite dramatiskt

Det här arrangemanget är så enkelt men ser ändå lite dramatiskt ut och sånt gillar jag. Dom här grenarna skall jag spara och gå ut i naturen och plocka fler för oj vad dom har varit bra att ha. Så vackra med sin patina. Dom tillför en rustik känsla tillsammans med de krispiga tulpanerna. 



Vackert sällskap

Förutom att jag fick en cykeltur, skapartid i ateljén har jag nu något vackert att njuta av på matsalsbordet när jag sitter och äter. Maken är fortfarande kvar på sjukhuset och det kan bli lite ensamt vid måltiderna. Lite färgsprakande tulpaner livar alltid upp och blir ett trevligt sällskap. Dessutom köpte jag körsbärskvistar som jag hoppas skall slå ut så småningom. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och dina kära!
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Vilken otroligt vacker installation! Jag är också väldans förtjust i tulpaner!!
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susie !
      Tack snälla, så roligt att du tyckte om den !
      Tack och lov för tulpaner den här tiden när längtan efter trädgård är som störst.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa