måndag 20 februari 2023

Tusentals torkade små fjunbollar i växthuset

 

Får känna på känslan

Nu börjar det bli tid att klippa ner den stora klematisen som växer i växthuset - jag tar lite i taget så kommer jag igenom så småningom. Passar på de soliga dagarna när växthuset blir lite uppvärmt och det är härligt att vistas där. Är underbart att känna på känslan av växthusliv - längtan är stor nu. 



Förvandlats till torkade små fjunbollar

Alla fantastiska små blommor har omvandlats till torkade vita fjunbollar som går sönder så fort man tar i stjälkarna så det sprids massor av bös överallt när man klipper ner. Det mesta jobbet är nästan efteråt att sopa upp allt som sprids runtom. Fast klematisen är ju ljuvlig när den blommar så man förlåter det torkade spretiga tillståndet. 




Lysande lila stjärnor i juli

Klematisen har flera tusen små lysande lila stjärnor i slutet av juli och slänger gärna ut sina lianer och klär in allt den kommer över. 




På rymmen

Jag gör allt jag kan för att den skall hålla sig på stegen men rätt som det är har den rymt och hänger på hela gaveln och fönsterluckorna.



Istället för Blåregn

En del av er kanske undrar varför jag har en klematis i växthuset ? Från början hade jag tänkt ett blåregn men när jag läste på hur stora rötterna kunde bli såg jag för mig hur rotstocken välte gaveln och då blev det en snabbväxande klematis istället för jag ville ha något som klättrade och bidrog med växtkraft och blommor till stämningen i växthuset. 



Längtan är enorm

Längtan efter växthusliv är enorm nu med uppslagna pardörrar och humlesurr men snart är vi där. Bilden påminner mig om att så jätteverbena både från egna frön och inköpta till en lägre variant. Skall bli underbart när hon gror och visar sina första små groddar även om det dröjer. Härligt att få stoppa händerna i jorden även om det bara är i en jordsäck i trädgårdsateljén. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - gör sånt som får ditt hjärta att sjunga och din själ vibrera ! 
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa