söndag 13 november 2022

Rostigt tema vid uppdukning på farstukvisten

 

Omdukning på farstukvisten

Det var dags att rådda om på det vita träbordet på farstukvisten efter att jag planterat Rudbeckian Little Goldstar som stått i sin zinkhink hela hösten. Hon skall ju stå i sol så hon kommer nog att trivas i rostiga rosenrabatten som ligger i soligt söderläge. Där hoppas jag att hon blommar för fullt från midsommar och hela nästa höst och lyser upp rabatten med sina strålande kronblad. Mitt emellan tema

Jag plockade ihop lite smått och gott som jag brukar och testar mig fram, lägger till och plockar bort. Det är ju fortfarande så varmt ute att ett direkt jultema känns lite för tidigt samtidigt som hösten har pågått så länge att det fick bli något mitt emellan. Att det bara är 2 veckor kvar till första advent känns helt knasigt. 
Så nöjd med rostiga plastkrukan

Plastkrukan som jag rostade tidigt i somras fick sätta temat - den har klarat utelivet så bra hela sommaren och ser fortfarande likadan ut som när jag målade den, så nöjd. Rostiga pryttlar har jag ju i överflöd så det vara bara bara att gå runt och plocka ihop några stycken.
Minikrukor och trägranar

Minikrukorna passade precis till de små Echeveria och de fina trägranarna jag fyndade hos nyöppnade Söstrene Grene fick också pryda bordet. Tänk att min favoritbutik har öppnat i stan - för några år sedan besökte jag dom alltid i Norge när jag var där på besök. Nu finns dom både i Örebro och Västerås till min stora glädje. Saknar vintergrönt

Nu fattas bara några ljusslingor också som lyser upp bordet när mörkret faller. Och jag hade gärna haft lite vintergrönt i form av gran-, tall- eller enris men det kanske kommer när vi närmar oss advent. Har ju bara thuja att klippa av i trädgården och i brist på vintergrönt passade jag på att klippa av en gran när vi besökte ristippen i helgen som någon annan hade slängt - så nu har jag i alla fall ris till en balkonglåda på framsidan. Hittade också vackra grå smågrenar med lava på till andra arrangemang. Ibland har man tur. Återanvändning när det är som bäst. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Så fint! Du är en mästare på att dekorera!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Titti - så glad jag blir !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa