måndag 7 november 2022

Änglar från Trådspira, ordning och reda och långblommande som lyser upp

 

Långblommande

Tänk att hon blommar fortfarande - den höstfärgade skönheten från Kalles Trädgård som jag köpte i augusti när en del andra sommarblommor tagit slut. Hon är den enda sommar/höstblomman som fortfarande verkar helt opåverkad av att månaderna tickar mot vintern. Härligt med något som lyser upp med sin blomning den här tiden.Rensat och ordning och reda

Det har regnat hela helgen till och från och dagarna har tillbringats inne med att tömma en klädkammare överbelamrad med ytterkläder, skor och väskor. Så skönt att plocka ut ALLT och rensa. Blir lika förvånad varje gång jag tömmer någon garderob mm hur mycket det får plats och hur luftigt det blir efteråt och att man aldrig saknar något som försvunnit. 

Nu provade vi varje plagg, alla skor osv och bara det vi använder fick flytta in igen. En del slängdes, en del skänktes så plaggen kommer till nytta och nu mår jag så bra av att bara öppna dörren till klädkammaren och njuta av ordningen. Så vackert mönster

Den fina ängeln från Trådspira som hängt i växthuset i alla år har nu fått flytta för att pryda kransen av Örnbräken som hänger på den gamla dörren på farstukvisten. Nu ser man det vackra mönstret på ängeln som Kristina skapade som framträder mot den patinerade dörren. 
Änglabeskydd

Den lilla ängeln fick pryda kransen på ytterdörren så nu känns det som att vi har änglavakt på framsidan av vårt hus. En granne fick påhälsning häromnatten så det var lite olustigt. 
Tömda krukor

Nästan alla krukor i trädgården är nu tömda och de största får nog stå kvar på stenplattorna upp och ner för att klara vintern. Fontänen har plockats in och bara piedestalen får stå kvar och trotsa utelivet i vinter. De stora olivkrukorna har alltid stått ute och blivit ännu mer patinerade.
Långsam dag i egen takt

Den rostiga damen står ute året runt med fötterna i ett hav av kantnepeta. Måste säga att den växten är helt otrolig - blommar tidigt och rikligt, klipper man ner den kommer tillbaka med ännu ett flor och den blommar fortfarande i november. En riktig trotjänare och glad vävarväxt. 

Den regntunga himlen dominerar även i dag och det är riktigt ogästvänligt ute. Efter rundan i trädgården var det så skönt att kliva in i värmen igen inomhus. Är också ganska så trött efter helgens städande och en fullmåne som påverkar så det blir skönt med en långsam dag i dag. Är så tacksam att jag numer kan ta dagen precis i min egen takt - får känna in och se vart den leder.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner!
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Kram på dig själv Isa!
    Du har så fin trädgård och här i Luleå snöar det minsann.

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa