lördag 9 april 2022

Rejäl snösmocka i ruinen med nedfallen avskydd tall

 


Kryper är det minsta dom gör eller gjorde

Alldeles vid ruinen växer det "kryptallar" som nog aldrig varit just kryp eftersom dom är ca 20 m höga och varje sommar har jag varit så arg på skatorna som bygger bo högst upp i träden och skiter på glasbordet nedanför samt alla barr som trillar ner i korgstolar mm. Skall man sitta och fika där får man alltid putsa bordet noga innan. 

Vi har till och med pratat om att ta ner dom men inte kommit till skott. På bilden syns dom inte men finns till höger och har i och för sig varit ett bra insynsskydd och skapat höjd i trädgården.



Naturens krafter

I går fick vi en rejäl snösmocka här i Örebro och man kan kanske säga att naturens krafter fixade så vi inte längre har några kryptallar som hänger över ruinen. Nu ligger i alla fall en av dom över ruinen och jag hoppas att den har hållt för tyngden av trädet. Så nu väntar ett digert arbete att få bort trädet men det får bli när det blir lättare att ta sig ut i trädgården och någon med motorsåg kan kapa och frakta bort. 

Tur i oturen att tallen ramla där den gjorde och inte slog sönder glasbordet som stått kvar ute i vinter. 



Rejäl snösmocka

Så här såg det ut i går direkt efter att snön vräkt ner hela natten. Till vänster om växthuset skymtar tallarna som inte rasat över ruinen utan fortfarande hjälpligt står upp. Tacksam att dom inte dråsat rakt in i växthuset. Tänk vad ett rejält snöoväder kan ställa till med. Bussarna var inställda, morgontidningen uteblev och det tog ända till kvällen innan snöplogen dök upp. Tog mig inte till jobbet efter en ordentlig snöskottning som knäckte kroppen - tur att naprapatbesök var inbokat under eftermiddagen. 

Blir intressant att inspektera skadorna på tallarna när snön ramlat av och man kan se bättre. Det hörnet av trädgården kommer aldrig att bli sig likt igen - på gott och ont. 



Längtar !!!

Våren i ruinen är ljuvlig när den första solen börjar värma och man kan sitta i korgstolen och  mellanlanda mellan alla trädgårdsbestyr och bara njuta. Längtar så efter det livet och kan bara hoppas att den sista snön för den här vintern har landat och att vi kan se fram mot våren nu. Och någon ledig hantverkare som vill förbarma sig över den nedfallna tallen.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du får en skön och snöfri helg !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Il freddo di quest'anno è tutto in ritardo! Ti auguro di trovare al più presto un accordo :)

    Buona Domenica

    SvaraRadera
  2. Jamen perfekt att naturen tog hand om tallen :) Ja våren kom av sig en stund...så kallt och snöbyar som drog in. Men idag såg jag de första vitsipporna så hopp finns :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa