torsdag 17 mars 2022

Bubbelgumsrosa tulpaner, rostiga marchaller och sprudlande vårblommor

 

Själen tinar upp i ett värmande blomsterhav

Det har varit svinkallt de senaste dagarna och jag har varit helt genomfrusen när jag cyklat hem från jobbet - det är då cykeln alldeles av sig själv svänger av vid Blomstermarken för att själen behöver tina upp i ett värmande blomsterhav. När jag langar upp blomsterkassen på arbetsbänken i trädgårdsateljén full med vårblommor då fylls hela systemet på med ny härlig, bubblande energi.


Höga på lök

Bubbelgumsrosa höga tulpaner på lök kan ju göra vem som helst sprudlande glad - dom är verkligen ett löfte om våren som nalkas trots den bitande kylan och ondskan som härjar i världen. 




Fått stå på rostning

Den rostiga marchallen har fått stå ute och rostat till sig ordentligt och blev så snygg rostad att den nu skall få pryda någon installation - kanske med ett litet spirande frö. Hålet är ju inte så stort men något skall nog kunna gro där. Har flera som står ute på "rostning" och som kommer att sparas.




Fantastisk balkong

Såg den här idén för många år sedan på Linda Schiléns fantastiska balkong på Nordiska Trädgårdar som fortfarande är en av mina absoluta favoriter bland mässans balkonger. HÄR kan du se ett inlägg från hennes kreativa, inspirerande och konstnärliga balkong. 




Mellanlandning för senare utflytt

Vårblommorna fick mellanlanda på arbetsbänken i ateljén så kan jag sedan i lugn och ro plantera i krukor och zinkbaljor för senare utflytt i växthus, farstubro och när kylan gett sig även utomhus att njuta av. 

I år blir det nog ingen resa till Nordiska Trädgårdar även om det hade varit jättetrevligt efter de senaste årens uppehåll. Orken tryter och det blir för många intryck på en och samma gång. Satsar på nästa år istället då jag kan gå all-in som passionär. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra.
Kram/Isa

8 kommentarer:

  1. Hej Isa!
    Vi har också haft det riktigt ruggigt, så det låter bra att det skall bli varmt och skönt i helgen. Du har programmerat din cykel helt rätt, det behövs något uppiggande nu. Den balkongen minns jag, och din med. Tycker det är så kul med balkongutställningen. Vi styr näsan mot mässan, dottern och jag. Vi har saknat det, skall bli så kul.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Maribel !
      Vilken helg vi fick - härligt med värme och solsken !
      Hoppas du och dottern får jättetrevlig stund på trädgårdsmässan - blir lite sugen jag med !
      Så roligt att du minns min balkong - väldigt rolig att göra men mycket förberedelser och jobb. Kanske blir det en miniatyrträdgård någon gång i framtiden istället.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Låter som en riktigt farlig cykelväg fast kanske inte utifrån de klassiska farorna... Jag har haft sol de allra flesta dagar här förutom igår och då fick jag gjort annat som behövdes. Så nånstans perfekt trots allt :)

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carina !
      Härligt att du haft soliga dagar och fler kommer den här veckan !
      Nu får vi njuta !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Her har det vært veldig kaldt om nettene, men mange varmegrader på dagen. Blir godt når snøen er borte og det kommer en javn varme i jorda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lilian !
      Här hade vi 4 minus i morse och det var väldigt kallt när jag cyklade till jobbet och sedan kommer solen och värmer på dagen - härligt !
      De senaste dagarna har det tagit hårt på snön - så nu är det inte mycket kvar här. Hoppas det är lika hos dig !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  4. Här på ön har vi haft en hel del sköna o soliga dagar nu...dock är nätterna frostiga!
    Så mycket fint där på din arbetsbänk, blommigt och grönt!
    Mycket inspiration där från Lindas balkong, hon har en skön stil verkligen :)
    Söndagskram från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Titti !
      Tack fina bloggvän !
      Linda är fantastisk - så kreativ och konstnärlig !
      Ha det så gott och trevlig vecka !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa