söndag 9 januari 2022

Är i gång med vintersådderna

 

Är igång i ateljén

Hastigt och lustigt stod jag plötsligt ute i trädgårdsateljén och vintersådde sommarblommor - helt underbart att vara igång. Ateljén har blivit precis som jag tänkt mig - ett väldigt bra substitut till växthuset under vinterhalvåret. Här kan jag bre ut mig och låta allt stå framme, lyssna på bra musik och sätta på terassvärmaren om det skulle bli kallt om benen.



Alla vinner på ateljén

Maken åkte frivilligt till närmaste godisbutik och inhandlade tomma godislådor för 2kr/styck så jag skulle kunna komma igång med vintersådderna. Förmodligen ville han ha mig ur vägen så han kunde titta på sport på TV i lugn och ro. Så på sätt vinner vi båda på att jag har en ateljé att hänga i när inte växthuset är tillgängligt  - hihi. Han borrade till och med hål både i botten och på locket åt mig i lådorna. 



Värdefulla tips av Sara

Det var underbart att stoppa fingrarna i jorden igen och bli jordig under naglarna. Jag sådde i den jorden jag hade lagt upp ett lager av i ateljén. Innan jag satte igång kollade jag igenom Sara Bäckmos Youtube-film om vintersådder - väldigt bra och pedagogiskt med massor av tips. 



Både nykomlingar och gamla favoriter

Här är en del av sorterna jag sådde i lådorna samt egna fröer av jätteverbena och blomstermoroten Dara. Det var lite lustigt att Sara Bäckmo sådde mina Asterfavoriter i filmen nämligen Silvery Rose och Silvery Blue. Den blå är ny för året och den rosa hade jag i fjol i Blomstergården och den var fantastisk i buketter. 




Astrar i massor

Kommer att bli massor av olika sorters astrar i Blomstergården kommande säsong eftersom de sorter jag hade var så tacksamma i buketter. Har ytterligare 3-4 olika sorter som skall ner i godislådor samt fröer på väg in från Klostra som meddelade i dag att de jag satt på bevakning nu fanns att klicka hem som Tower Chamois och Lady Coral Lavendel 



Maken får rycka ut igen

Jag fyllde 10 lådor och ställde sedan ner dom i Blomstergården på ett av borden. Det hann bli mörkt innan jag var klar så det gick inte att fota. Jag hällde snö på dom och det känns så roligt att vara igång. Maken får nog göra en ny sväng till Godisbutiken och inhandla minst 10 st nya lådor för jag har massor med fröer som väntar på att sås.

Till veckan är den långa julledigheten slut och vardagen väntar - fast inte riktigt som den var innan jul eftersom jag gått ner till 25 %. Känns fantastiskt ! Dessutom väntar en digital konstkurs som startar i morgon som det skall bli jätteroligt att ge sig hän åt. Ser fram mot att kliva in i färgernas värld och bara leka. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Underbart, Isa! Både vintersådder och konstkurs. Och att du får 75% mer egen tid!

    All lycka på vägen!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina bloggvän !
      Blir så glad över dina kommentarer !
      KRAM/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa