tisdag 15 juni 2021

Utslängda loppisfynd i grönskan och med hattmetoden är jag klar till midsommar


Utslängd i grönskan

När maken klippte gräset sist slängde han upp det gamla patinerade trädgårdsbordet i rabatten och där har det blivit kvar - det finns en stenlagd gång någonstans där inunder så den står inte enbart i jorden. Jag tyckte att det såg lite mysigt ut med bordet mitt i grönskan och alla växterna att det får stå kvar med lite pynt på - naturligtvis. Finns det en ledig yta någonstans i trädgården är den inte tom så länge innan den lockat mig att fylla på med plock-ihop-saker från trädgården.



Långlivad balja

Den här zinkbaljan har hängt med sedan mars och stått skyddad på farstubron där de storblommiga penséerna har hukat och vägrat visa sig förrän värmen kom på allvar. Vilken skillnad mot de småblommiga tappra själarna som överlevt frost och allehanda väder och gladeligen blommat vidare - fast nu är dom på sluttampen,  de senaste dagarnas blåsväder håller på att ta kål på även de tappraste. 

De skira pastelliga tonerna på Gyllenlackens små blommor är så bedårande och hon blommar glatt vidare,  oavsett väder.




Frid över trädgården

Det är skönt att fixa lite  på kvällen när lugnet lägrar sig över gatan och man är ensam ute och kan filosofera lite efter vattningen för nu är det torrt där vinden dragit fram. Karl-Fredriks buddhapojke skänker en välbehövlig frid över trädgården.



Hamnade också i grönskan

Precis innan maken skulle lyfta in det trasiga bordet i bilen och åka till tippen "såg" jag ett nytt användningsområde för det misshandlade bordet. Av någon anledning glömde jag det ute innan jag hann olja in det och bordsskivan lossnade i bitar men nu blev det ju perfekt som stöd till pionerna - fortfarande utan att ha blivit inoljat. 



Snart har det nästan försvunnit i grönskan för jättedaggkåpan väller fram i rabatten utan hänsyn till sina grannar och på andra sidan börjar snart en näva att blomma och ta plats. 




Med hattmetoden är jag klar till midsommar

Idag har jag mest ryckt ogräs och försökt att utrota nässelinvasionen med hel mundering på för att slippa bli bränd - ett evighetsprojekt eftersom jag måste byta arbetsställning när kroppen signalerar så jag hattar runt i vanlig ordning. Med hattmetoden blir det lite här och lite där och aldrig blir man klar någonstans. Jag brukar ha midsommar som riktmärke och dit är det ett antal dagar - ja, så får det bli - till midsommar skall jag bara njuta av trädgården och bara vara.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa 

2 kommentarer:

  1. Encantoume esa reciclaxe da silla... qué fantástico para as peonías. Vou copiar esta idea. Sempre hai alguna silla vella.

    SvaraRadera
  2. Känner igen det där hattandet :) Och ogräset verkar ha fått extra kraft just nu! Trots torkan! Ja man för alltid en ojämn kamp med trädgården och ogräset....
    KRAM från Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa