onsdag 30 november 2011

Inspiration på stan !


Idag har jag hämtat inspiration på stan under lunchen .... det finns så många fina ställen som julpyntat och hängt upp kransar att det är en fröjd att ha kameran med sig !

Här är det entrén till Stadsträdgårdens restaurang som pyntats så fint ... lite olika sorters kuddmossa, lite blåbärsris, några äpplen och en lykta tillsammans med en en och lite grenar blir ett jättefint blickfång med den stora kransen och grangirlangen i bakgrunden !


Väl innanför den fina entrén möts man av ett julstjärneberg .... och ett helt landskap byggt i mossa !

Här hittar man små hus på mossluttningarna med tomtar, svampar och djur utplacerade på strategiska ställen .... åhhh varför skall det bli så mörkt tidigt ... vill ut i skogen och plocka mossa NU !!

Har pysselabstinens ... skulle lätt kunna hålla på och pyssla hela dagarna ... drömmer om obegränsat med tid, massor med naturmaterial och ljust till minst kl. 19.00 tack!!Världens finaste kransar hittade jag vid Bobinen, antikmarknad på Engelbrektsgatan och vid Rosengrens skafferi .. vid länsmuséet !

Kolla in dörren som kransen hänger på ... inte till salu ... innehavaren har den till att hänga kransar på ... det skulle jag också kunna tänka mig ... precis lagomt avskavd allmogedörr ... mmmmmmm ...perfekt !


Superfin är kransen till Rosengrens skafferi (eller kransarNA ... dom är ju faktiskt två) ... precis lagom tät ... med olika sorters grönt ... lite mossa och bär. Sååå välkomponerad .. eller hur !

Lunchen startade med ett välgörande yogapass och avslutades med en god svampsoppa i växthuset vid Stadsträdgården med olika inslag av inspirationspass ... inte helt fel en vanlig blåsig onsdag i november !

Trevlig vecka önskar jag alla !
Kram/Isa

15 kommentarer:

Lyckans lilla hus sa...

Tiitar in till dig för första gången och blir så himla insprirerad och nyfiken av dina vackra bilder. Känner mig säker på att återvända många gånger! Ha det gott! //Marie

Tant Otteskrufv sa...

Det är ytterst sällan jag tänker att jag saknar staden. Jag växte upp i Stockholm och det var så skönt att flytta därifrån! Men efter att ha sett dina fina bilder känner jag allt en liten saknad. Får nog försöka ta mig till en stad inom en snar framtid och tanka lite intryck. Fast de kan ju bli för många också...det får nog räcka med Uppsala.

Karla sa...

Ja! Kransarna är riktig bra gjorda...de har ju allt... man kan villa länge ögönen på dem...har aldrig lyckas med en i den stilen...tror alltid att det kommer att bli lite för mycket. Med vad fel jag har , den här exemplaren är hur fin som helst!!!
Hälsningar ,Karla.

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Där kan man verkligen tala om inspiration! Så mycket fina kransar och arrangemang. Känner igen mig när du skriver att man inte hinner med det man vill!
Kram på dig!

Bea sa...

Hej!
Så vackert och inspirerande. Tänk om man hade hu mycket tid som helst för pyssel :)
Må gott! /Bea

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Kul att du spejat på stan! VIsst vill man bara ha tid och material i masssor nu? Egentligen skulle man anordna en pysseljunta, för det blir mer gjort när man kan sporra varandra!

Ha det, kram H.

Camilla sa...

Långlunch låter det som.... Härligt att kunna uppleva så mycket en vanlig sketen onsdag!! Läste ett inlägg från dig som handlade om yoga, imorgon ska jag gå på mitt livs första yogapass, ser fram emot det!

Hälsningar Camilla

Pilgrim sa...

Vilken vacker stad du bor i där det finns så mycket vackert att titta på. Underbara bilder!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anna Vattenkanna sa...

Oh tack Isa för att du delar med dig av allt det fina! Jag har suttit och tittat och tittat, hihi. Gillade ALLT! Så myyysigt med det fina landskapet de byggt upp i restaurangen.

Kram Anna Vattenkanna

Helena sa...

Det där mosslandskapet vart jag sugen på att göra hm...TACK för inspirationen!
KRAM till dig goa ISA!

Berit sa...

Så inspirerande!!!tack!!
ha det gott!!

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Härligt med inspiration!

Gunilla sa...

Oh så trvligt att komma in till dig idag.

Du ger massor med inspiration och ögonfröjd till en ganska grå och blåsig 1:a december dag.

Dörren skulle jag gärna vilja äga också, vi får väl turas om:o))))
Tack för måttet, bra att ha något att gå efter. Nu skall jag ut i skogen och plocka mossa.

Ha en riktigt fin fortsättning på veckan

Gunilla

IreneL sa...

Vilka härliga bilder! Så mycket fint som inspirerar...tack!
Ha en fin dag!

Anonym sa...

Hej!
Härlig inspiration! Fast jag tycker dina kransar är bäst!
Ha det gott
Annika
Naturliga Ting