söndag 1 november 2020

Rostig installation framför växthuset


Går på upptäcksfärd i trädgården

Tänk att det är första november idag och fortfarande 10 grader varmt ute - tillbringade några skapande timmar i trädgården i går och det var så härligt att leta prylar till en installation framför växthuset.



Tar det som finns tillhands

Några överlevande blommor från förra helgens bukett fick flytta in på bordet i en sliten kanna  tillsammans med några avklippta thujakvistar.



Rostigt tema

Jag bestämde mig för ett rostigt tema som blir så vackert tillsammans med höstens färger. Ljuslyktan i form av ett hus har varit med i många år och blir bara vackrare med åren.



Skapande stund

En mosskrans i form av ett hjärta med kärleksört, jätteverbena och lite miscantusgräs som prydnad var det första jag skapade när jag klev ut i trädgården.




Loppisfynd

Den gamla brandsprutan är ett loppisfynd liksom den rostiga mjölkkrukan som jag hittade på loppmarknaden i "Suckarnas gång" i Simrishamn. Tyvärr var den inställd i somras när vi var på Österlensemestern och förra året regnade den bort så till sommaren 2021 hoppas jag att den är igång igen så man kan göra nya fynd.




Älskar den rostiga grisen

Den söta rostiga grisen i mitten hittade jag hos Karl-Fredrik på Eklaholm i somras och den mindre föll jag för på Trädgårdsmässan i Älvsjö för några år sedan. 





Påfyllande stund

Rostigt, patinerat och pryttlar i zink funkar alltid. Har man den stilen kan man kombinera det mesta. Det var härligt påfyllande timmar i trädgården i går - att få skapa och uttrycka sig är så viktigt för att må bra.



  
Tassade ut i morse

När jag var klar och skulle fota installationen hade batteriet laddat ur så idag när jag vaknade tassade jag ut i en lite dimmig höstmorgon med nyladdat batteri och fotade klart. Minst lika roligt som att skapa och kreera. Så tacksam att jag har en egen trädgård där jag kan göra som jag vill i dessa tider. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Vacker rostig atmosfär .. Jag gillar. Mysig november för dig ♥

  SvaraRadera
 2. Underbar installation. Rostiga ting med minnen. De orangea blommorna och tujan i kannan på det, sååå fint Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Åhh du kan då få till det! Så snyggt! Rost gillas och ja det är en sann lyx att ha sin trädgård att pyssla i nu dessa tider...
  Ha en fortsatt skön söndag!
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa