onsdag 11 november 2020

Ljungrosett på mossig krans, el i växthuset och skir grön gardinFortsatte på ljungtemat

Idag blev det lite pyssel igen i växthuset - jag fortsatte min vana trogen på ljungtemat och gjorde en rosett av ljung som jag lindat runt en tunn ståltråd. Mosskransen köpte jag faktiskt färdig - ibland får man ta lite genvägar i pysslandet. Yes - värme igen

Världens snällaste elektriker fixade så jag fick el i växthuset igen. Så skönt med en terassvärmare för nu är växthuset ganska så utkylt tack vare luftspalterna på båda sidor som är ett måste under sommarhalvåret. Bra ventilation är ju A och O i ett växthus för att förhindra kondens mm så det är bara att gilla läget. Lite ordning igen

Nu har jag fått lite ordning igen efter att tre rutor från taket rutchade av och glasmästaren fick komma och sätta in nya för ett tag sedan.  Det hann regna in rejält och alla textilier plockades in och tvättades. Nu har jag tagit ut duken igen och lagt på bordet så det känns lite trevligare att tända ljus och få lite stämning när man står och skapar något roligt.Grönskar fortfarande

Som en grön skir gardin hänger sommarblomman Lejongapssrankan på vimpeln över de gröna pardörrarna, Hon blommar fortfarande med en och annan blomma om jag kommer ihåg att vattna henne nu när vattenslangen/nyckeln till vattenutkastet är intaget för säsongen. 

Hon får vatten väldigt sporadiskt och får nog hänga kvar till våren. Inte för att att jag tror att hon klarar vintern i växthuset men man vet ju aldrig hur vintern blir - om det blir någon vinter överhuvudtaget.Elavbrottet uppklarat

Elektrikern tror att det var skarvsladden till den vita kaminen som det kommit in fukt i som orsakat elavbrottet så nu får jag inte använda den. Vi har haft infravärmare i taket på 2 ställen som vi knappt använt för när vi gjort det har huvudsäkringen gått inne i huset. 

Nu skall elektrikern få byta ut dom så nu hoppas jag att jag får värme uppifrån också - hade varit helt underbart. I alla fall den här tiden. Sedan när vintern kommer då stänger vi igen växthuset och väcker det till liv igen i början av mars. 
Kort stund vid snickarbänken

Idag klarade jag ryggen när jag stod vid snickarbänken och skapade lite, det gick ju lite snabbare att göra en ljungrosett än en hel krans så korta stunder går bra, sedan får jag göra något annat en stund. På fredag väntar ett coronasäkert naprapatbesök, har skjutit upp det flera ggr och nu behöver kroppen rätas ut.
Gillar sånt som stökar till det

Mosskransen såg lite naken ut så den fick lite prydnad av vad som fanns till hands och ibland kan jag inte låta bli att låta fantasin ta över som att låta en förgylld liten vallmokrona flytta in i en ljushållare fylld med mossa som ser ut som en hatt. Tycker om när något "stökar" till  och stör bilden lite.
Världens snällaste

Det är helt underbart att vistas några timmar varje eftermiddag i trädgården eller växthuset och elektrikern lämnade kvar en glödlampa i uttaget till en av infravärmarna i taket i växthuset i väntan på bytet så jag får jättebra lyse när jag är där nu när skymningen faller tidigare och tidigare för varje dag. Jag sa att han var världens snällaste va ? 
Lediga dagar

Nu vill jag passa på att vara i trädgården och växthuset så mycket jag kan innan kylan slår till så jag plockar lite strödagar som semesterdagar så det blir en kort vecka den här veckan - redan på torsdag tar jag långhelg. Det har varit mycket jobb ett långt tag och nu när det är en mellanperiod på jobbet får man passa på. Jag tror aldrig att jag njutit av november någon gång som jag gör i år - älskar lugnet och stillheten och se allt gå till välbehövlig vila. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

3 kommentarer:

 1. Härligt att du kan ta lite ledigt och njuta i ditt underbara växthus den här tiden. Så söt mosskrans med ljungrosett! Hoppas ni får ordning på elen, det är ju en viktig historia. Allt gott till dig min vän.

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Oi miten kaunis ja suuri kasvihuone sinulla onkaan. Minä odottelen sitä vielä. Me olemme laittaneet mökin yhteyteen suuren lasiterassin jossa on takka. Se antaa lämpöä pitkään ja sitten taas aikaisin keväällä. Toivottavasti sinäkin saat pian sähkön kuntoon. Ihana sammalkranssi. ❤
  Annoin kommenttia myös edelliseen postaukseen.

  SvaraRadera
 3. Så härligt med lite värme i växthuset! Kransen är helt ljuvlig med den söta ljungrosetten :)
  Önskar dig en skön helg nu, ta väl hand om dig!
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa