måndag 9 november 2020

Ljungkrans i kruka

 

Tog stora vägen hem

Idag svängde jag förbi Blomstermarken när jag cyklade hem från jobbet och köpte några ljung för 15kr/styck. Var så sugen på att binda ljungkransar så jag cyklade stora vägen hem istället för småvägarna jag normalt annars brukar ta. Lagom vid Mariebergs köpcentrum kunde jag nöjd svänga ner och cykla genom skogen hem med en fullmatad blomsterkasse på styret så jag slapp trafiken även om det var ganska lugnt pga Coronarestriktionerna. 
Tji fick jag

Såg fram mot att stå i växthuset med elkaminen på och en mysig CD på CD-spelaren. Tji fick jag för helt plötsligt hade jag ingen ström i växthuset. Men skam den som ger sig - lite kyla ska man väl tåla så det blev i alla fall en rostig krans som skall få pryda en kruka eftersom den har "fötter" som man kan stoppa ner. 
Ljung blandat med fransk mossa

Jag blandade klipp från ljungplantorna med fransk mossa så det blev lite rufs också. Det gick åt 2 ljungkrukor till min krans i kruka. Hade ju tänkt jag skulle hinna flera kransar men ryggen värkte där jag stod böjd över snickarbänken - den är helt enkelt för låg för att det skall bli bra arbetsställning.Skymningen föll snabbt

Det hann börja skymma innan jag var klar och hittade en lämplig zinkhink (har ju ett antal hihi) där jorden fortfarande är kvar efter sommarens planteringar som det bara var att fylla med mossa och sticka ner min ljungkrans.
Rostigt till zink

Lite rostiga bjällror fick hänga lite nonchalant på ena sidan fastsatt med ett rostigt fågelstick. Hade gärna fortsatt pyssla lite till men nu hade kylan letat sig in i märgen, mörkret föll snabbt och kroppen var värkbruten. 

Lindade en skir ljusslinga runt kransen som fungerade när jag satt i den men sedan gav även den upp. 

Stämningsfullt och roligt

Blev ju ändå lite stämningsfullt till slut med ljuslyktor från Granit och en överbliven ljungplanta i en rostig tratt.

Hoppas elektrikern har tid att titta in imorgon och laga felet så jag kan fortsätta pyssla med ljungkransar i ett varmt växthus för nu är jag i ett flow av skapande - så roligt.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

6 kommentarer:

 1. Så fint det blev. Var rödd om dig du också!

  SvaraRadera
 2. Hei täältä löysin mielenkiintoisen ja ihanan blogin ja liityinkin heti lukijaksi. Ihanan kanervaseppeleen olet tehnyt. Minäkin tein tuijista juuri ison kranssin. Minulla on myös puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta. Tervetuloa kurkkaamaan minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin. ❤

  SvaraRadera
 3. Hej Isa!
  Det blev jättefint.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 4. Mycket känslig krans och rostiga klockor toppar allt♥ Jag gillar.

  SvaraRadera
 5. Underbar krans, enkel och väldigt vacker!
  November rullar på, ta hand om dig nu...
  Kram från ett GRÅTT Öland & Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa