fredag 6 november 2020

Mossigt rabarberfat, flygande gris och favoritfärgen

 

Glatt överraskad

Jag älskar mossa och allra helst om den växer på betong som på det här rabarberfatet som jag skapade för många år sedan. Det har stått ute året runt i säkert 10 år och nu är det täckt av mossa. Satt dit en betongros som nu också är vackert täckt av mossan. Blev glatt överraskad när jag hittade fatet lite bortglömt under mormors soffa vid ruinen. 



Nu har jag letat fram det och ställt upp det på nya rostiga arbetsbänken i trädgården som jag fyllde upp med lite pryttlar idag i det sköna vädret.  



Fick flytta ut igen

Skyfflade in dahliahinkarna i växthuset för några veckor sedan när det var frostrisk och nu är det jättevarmt igen så nu fick dom flytta ut. Under växthusvistelsen blev dom försummade och fick knappt någon omvårdnad eller vattning alls så det är ett under att dom ser gröna och friska ut med flera knoppar på gång


Borstad om klövarna

Min älskade flygande gris som bara blir vackrare med åren lever också utomhusliv året runt. Hen bor för det mesta i rostiga rosenrabatten men fick nu bli borstad om klövarna och flytta upp ett snäpp. 



Sätter igång fantasin

Hittade den här murkna patinerade träbiten i skogen sist vi var och plockade lite mossa. Tycker den är så vacker i sin enkelhet och sätter igång fantasin. Man bara väntar på att det skall klättra fram några små skogsvarelser ur gömmorna.



Härlig energi

Buddhapojken som jag fyndade av Karl-Fredrik på antikmarknaden i Åmmeberg för en del år sedan har en så rogivande och harmonisk utstrålning att man kan inte bli annat än lugn när man är i hans närhet. Han sprider härlig energi i trädgården.



Mossa, betong och patinerad kruka  - alltså, det här är material jag gillar.



Vilsam turkosa nyans

Den här turkosa färgen tokgillar jag och den går igen lite överallt i trädgården. Tror jag aldrig kommer att tröttna på den. Dessutom ger den ett lugn - även om den är stark är den samtidigt vilsam.




Sprayade ben

Så därför spraymålade jag benen till rostiga arbetsbänken med favoritfärgen. Fortfarande saknar den hyllor men det får bli i framtiden. Får se om den får flytta in i Blomstergården nästa år och den bänken som står där får bli kryddbänk på uteplatsen på baksidan. 




Rostig skiva matchar rostig portal

Roligt med lite omflyttningar och dessutom vill jag kunna stå och ta hand om blommor och skapa buketter i Blomstergården och då blir den här bänken perfekt. Tänker också att den har en rostig skiva och nu står en rostig portal som ingång till Blomstergården. Så roligt att planera och drömma. Rost och massor av sommarblommor - kommer bli så bra.

Nu skall vi festa på färsk krabba, lite gott bröd och ett glas vin och njuta av att det är helg. I dessa Coronatider gäller det att hitta små glädjeämnen som förgyller tillvaron som att maken just nu serverade ett glas rött, machegoost och rostad parmaskinka vid datorn som förrätt. Det är kärlek det.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

3 kommentarer:

  1. Rostigt och mossigt! Jamen bästa kombon! Söt gris och sköna bilder...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  2. Jag gillar också mossa och betong💚

    SvaraRadera
  3. Vilka underbara ting du har i din trädgård som är helt i min smak.Ha det gott/Margareta

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa