onsdag 18 december 2019

Modern "krubba" med guldigt temaOgästvänligt lockar inte

Det har inte blivit så mycket pyssel de senaste veckorna - har varit så trött på eftermiddagarna och då har pysselhörnan fått vila. Det ligger fortfarande en halvfärdig enriskrans på den slitna snickarbänken nere i ett öde växthus och jag kan inte förmå mig att gå ner och göra klart den i det stundtals ogästvänliga vädret.

Det lockar helt enkelt inte trots jättefin rosett i juliga färger som en genomtrevlig tjej i en mysig liten blomsteraffär på julmarknaden i Nora snabbt fixade till åt mig till kransen. Har alltid undrat hur man får till en sån där med många öglor - nu vet jag. Kanske blir den klar under helgen om lusten faller på.
Alternativ julkrubba

En variant på modern julkrubba i guldiga nyanser har i alla fall snabbt skapats som nu pryder matsalsbordet i vardagsrummet. Den består av en gammal charmig rund bricka jag fyndat på en fransk antikmarknad, fusksnö jag hittade lite kvar i en påse i gömmorna och guldiga små pynt. Ängeln får stå för det andliga budskapet och sprida sitt lugn över landskapet.
Klockarna satte tonen

De vackra klockarna som egentligen skulle hängas har jag fått i gåva och det var dom som fick sätta tonen på "krubban". De guldiga granatäpplena hittade jag i en annan liten mysig blomsteraffär i Nora - finns många härliga butiker i trästaden Nora att botanisera i. Rådjuren har ingått i något tema med guld tidigare jular och några guldsprayade vallmokapslar letade sig också in liksom en liten vit tomte och en guldsprakande grodkung. Sedan adderade jag med en ljusslinga med guldiga stjärnor.

Lite mysigt att tända slingan när mörkret sänker sig och hela brickan skänker en småmysig stämning till bordet och rummet. Tycker absolut att man kan skapa sin egen "krubba" precis som man själv vill ha den, men att det skall finnas med ett andligt inslag som skänker frid och ro - allt det som julen egentligen handlar om.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Å vad fint, jag gillar guld o glam! Och granatäpplen i alla varianter. Äkta och konstgjorda. De har så vacker form. Ja, jag har inte heller pysslat så mycket, själv iaf. Med barnbarnen har jag pysslat förstås. Det är så kul att se deras entusiasm och kreativitet. Och imorgon går vi på bio som vanligt inför jul och de får köpa julklappar till sina föräldrar. Sedan ska jag också ta tag i min krans. Jag har en säck som väntar med klipp från sockertoppsgranarna. Mysigt med jultid ändå fast man inte får gjort allt man vill. Ha det gott Isa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Monica !
   Så mysigt det låter att pyssla med barnbarnen och ha egna jultradition tillsammans. Låter underbart att ha en hel säck med sockertoppsklipp som väntar - lycka till med skapandet !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Det är roligt att själv kunna regissera sin julkrubba. Underbar, glädjerik och skön!

  Önskar dig dagar utan smärta.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva-Mari !
   Det är som i trädgården - man kan skapa den precis som själv vill !
   Önskar dig en riktigt härlig Jul !
   Kram/Isa

   Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa