onsdag 23 augusti 2017

Skogsklematis som brer ut sigStack åt andra hållet

I år har klematisen vid ruinen dragit iväg åt "fel" håll. Tidigare har den hängt över ruinen med sina långa lianer men i år har den vandrat åt andra hållet och till och med slängt sina lianer upp till tallkvistarna på kryptallarna bredvid ( som inte alls växer som kryptallar).
Vattenfall

På andra sidan ruinen hänger den som ett vattenfall istället. Blomningen är rikare än på länge och den sätter hela tiden nya knoppar. Jag tror det är bara en planta som jag satt.

Tacksam klematis

Ja, Paul Farges eller Sommer snow som den också kallas är verkligen en tacksam klematis att ha i trädgården. Snabbt klär den in allt som kommer i dess väg. I våras klippte jag ner den till ca 75 cm, så den växer mycket på en säsong.
Kom aldrig i gång

Den gör sig så bra mot stenarna i ruinen. Skall kanske ersätta rosorna som har dött som i min sinnesbild skulle klättra så snyggt runt öppningen i ruinen men som inte alls har kommit överhuvudtaget den här sommaren. Förmodligen blev det för torrt mot ruinväggen.

Får gärna klä in hela ruinen

Att jag inte har tänkt på det tidigare - klart den här snabbklättraren skall få klä in fler ställen i trädgården. Gärna hela ruinen !
Läker i växthuset medan vattnet porlar

Usch - idag har jag varit hos tandläkaren. Försöker skjuta upp besöket så långt det går, men till slut måste man ju pallra sig dit. Min kropp går i spinn vid smärta och då är det tur att man har trädgården och växthuset som läker. Finns inget mer välgörande än att hänga i däckstolen i växthuset medan vattnet porlar i fontänen och man kan andas igen.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

Merja sa...

Fy för tandläkaren!!
Snyggt! Min Summer Snow växer oxå åt fel håll i år:) Den hänger mer än klättrar på portalen. Jag skulle varit med tidigare och styrt den rätt...
Min stod och stampade ett år innan den satte fart och det var också före att jag klippte ner den.
Ha det fint i din trädgård!

Solstrimmor sa...

Det är bara att konstatera att sommarsnön trivs bäst att få bo på marken! Så fin din är! Så, ja kanske inte såå gigantisk, hade jag sett framför mig när jag planterade den på balkongen. Men jag gläds ändå över att den vill blomma alls. Hoppas din tar över hela ruinen som du önskar.

Så söt liten trädgårdsmästare med rosa sax du har! Brås nog på farmor!!

Ha det fint!
Kramar från Eva-Mari som också skjuter på tandläkarbesök så länge det går...

roth phallyka sa...

Jag skulle varit med tidigare och styrt den rätt..


แคมฟรอก