måndag 14 augusti 2017

Flottaste flotten väcker slumrande minnen till liv

Foto: Yazan Smadi

Trädgårdsgille med Flottaste flotten

I Landskrona har det under helgen varit Trädgårdsgille med trädgårdsfest för både stora och små. Ett årligt återkommande uppskattat arrangemang är "Flottaste flotten" som i år vanns av Blomsterhörnan, Madeleine Friberg och Anna Nordh med sin vackra skapelse "Peace".

För mig som var ung på 60/70-talet väcker flotten slumrande minnen till liv som egenskapad t-shirt i batik med texten "Peace not war" samt ett brett bälte (och då snackar vi brett ) med ett gigantiskt peacemärke som hängde på höfterna till de obligatoriskt utsvängda jeansen. På den tiden var jag en klåfingrig tonåring som inte kunde låta bli syrrans snygga och trendiga kläder.  På den lilla skivspelaren spelades låtar som San Francisco med Scott McKenzie och man höll på att dö av övermäktiga känslor varje gång Jonny med bandet "Jonnys super express" spelade Åh Carol på skoldanserna.

Ja - herregud, det var tider det - törs knappt tänka på hur länge sedan det var !

Flottarna (9 st) kommer att ligga kvar i Landskrona till och med onsdag 16 augusti så har du vägarna förbi kan du få en högtidsstund !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

 1. Vilken snygg flotte!!

  Det låter ju som ett mysigt minne av ditt 60/70 tal

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 2. Men gud så fin flotte. Jag älskar solrosor.
  Ha en fin tisdag.
  Kram Petra

  SvaraRadera
 3. Visst är det lustigt att vissa saker väcker såna minnen! På nåt vis så minns man bättre ju äldre man blir, jag menar då barn- och ungdomsminnen... närminnet talar vi inte om! Jag var ung när Elvis och Tommy var idoler och man måste välja... det fanns inte på kartan att man skulle gilla båda!! Svarta jeans som skulle sitta åt på underbenen, mycket viktigt, och tajt tröja med båtringning och så ljusrosa läppstift, eller skärt, som det hette då. Such a night fick vi hjärtklappning av och Let´s twist again spelades på skoldansen och oj vad vi twistade! Minns det som igår!

  Oj, vad det är lätt att minnas bakåt! Tänker på min rosavitrutiga Brigitte Bardot-klänning och hur man skulle knyta scarletten på rätt sätt och...

  Kramar från Eva-Mari som tycker Peace-flotten är jättefin!

  SvaraRadera
 4. Une scène adorable que j'apprécie beaucoup.
  Quelle mise en scène....

  SvaraRadera
 5. Det låter ju som ett mysigt minne av ditt 60/70 tal  แคมฟรอก

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa