torsdag 24 augusti 2017

Franska fönsterluckorna fick flytta in i växthusetHamnade i växthuset istället

De franska fönsterluckorna jag fyndade i Frankrike i våras skulle ju egentligen hamna på uteplatsen vid järnsängen. Tyvärr måste man sätta fast dom i något för annars blåser dom omkull så dom har mest stått i förrådet fram till nu. I dag fick jag ett ryck och bar ner dom till växthuset istället.Skall hålla många, långa år

Dom fick ta plats bakom det slitna trädgårdsbordet där jag tidigare haft ett fönster. Har inte bestämt mig än om det blev bra eller inte. Fast tills vidare får dom stå kvar. Hellre där än i förrådet. Och vid utesängen känns det inte aktuellt längre när vi börjar gå mot höst. Vill ha dom inomhus i vinter så dom inte far illa för dom här dörrarna vill jag ska hålla i många, många år framöver. Har omsorgsfullt oljat in dom och just nu är det inte aktuellt att måla dom.Hänga upp saker

Man kan hänga upp saker på dörrarna och här har den loppade zinksilen med en dubbel Millions Bells fått flytta in. Madonnan har alltid stått på bordet - ända sedan hon flyttade in efter en rea hos Tant Grön för många år sedan.
Det är roligt att flytta runt saker och få in lite nya energier. Då känns det som nytt igen.
Söta tillbringare från Greengate finns det alltid plats för.
Skruvade med träplugg

Dörrarna kommer nog att få flytta runt i trädgården tills jag hittar den ultimata platsen för dom. Dom förtjänar att tas om hand på bästa sätt med mycket kärlek. Dom är skruvade med träplugg och lagade med en omsorgsfull hand. Tänk om dom kunde tala och berätta vad dom varit med om de senaste århundraden. Så spännande det hade varit att få lyssna till den historien !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner!
Kram/Isa

7 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Ah, jättesnyggt! Jag tycker platsen ÄR den ultimata! Gillar dina arrangemang, så smakfullt och alltid med en liten knorr!

Glöm inte Ernsts samlingsprogram ikväll!
Kramar från Eva-Mari

Trädgård i Torslanda sa...

Där står de fint och du kan titta på dem ofta.
//Helene

Meta sa...

Vad fina dörrar. Det skulle passa hos mig. Jag längtar tills jag har färdigt så jag får börja möblera och fixa inne. Hoppet står till nästa sommar.Ja du de är ju så hösten närmar sig med stormsteg känns det som. Grått regnigt och kallt. Det mesta är blött blommorna börjar se trötta ut så det blir väl till att börja röja lite. så fin din blå million bells är tur man kan rädda lite in i växthuset.
Ha nu en bra helg
Kram Meta

Rost och rädisor sa...

Såklart de förtjänade att komma upp ur förrådet så vi får njuta av dem. Verkligen ett fynd du gjorde där. Tycker inte alls de behövs målas.
Trevlig helg
/Anette

Jannibele sa...

Det er jo akkurat der de skal være. Så utrolig flotte og erværdige.
Riktig god helg.
Hilsen Jannicke

HWIT BLOGG sa...

Sååå fint! Funderade lite idag om jag skulle möblera om o göra lite "höst" i växthuset...men tomaterna står där rangliga och väntar på sol :) Jag får nog vänta lite!
Önskar dig en skön och mysig helg...
Kram Titti

roth phallyka sa...

Glöm inte Ernsts samlingsprogram ikväll!


แคมฟรอก