torsdag 4 juni 2015

Tidig morgon med yoga i växthuset !Slog till med en jordad start !

Tänk att i morse vaknade jag före klockan och var pigg. Så härligt det var att få studsa upp och möta en ny dag - en dag utan blåst. I alla fall till att börja med. Jag slog till med en jordande start på dagen och körde ett yogapass i växthuset.

Av olika konstiga anledningar är det så lätt att ramla ur goda vanor - och att regelbundet köra ett yogapass är min medicin. Och tar jag inte min medicin börjar jag känna mig vissen  efter ett tag innan jag inser att shit nu har jag ramlat ur - igen !

Vattnet i stenfontänen porlade, fåglarna lekte tafatt och kvittrade i kapp utanför växthuset och himlen var alldeles blå. Och vinden tjöt inte runt knutarna när jag tonade in mig i yogapasset. Vilken fantastisk start på dagen.
Med den starten orkar man till och med, med en shoppingtur !

Efter en sån start var jag till och med redo för ett nödvändigt besök på Mariebergs Galleria. Jag brukar cykla dit genom skogen så jag är där precis när dom öppnar för då får man ha hela placet för sig själv så här en torsdagsförmiddag. Lugnt och skönt. Utan trängsel. Man kan strosa runt och titta och prova i sin egen takt.

Efter två timmar när strump- och t-shirtförrådet var påfyllt igen och alla ärenden avklarade kändes det väldigt skönt att lämna stället och olika sorters hög musik som spelades i nästan varenda affär. Dom affärerna brukar jag alltid undvika. Nej, tacka vet jag dom som har förstått att kunderna vill ha lite soft bakgrundsmusik istället så man kan strosa utan stress bland kläderna.

Ingen shoppingtur utan något till trädgården. Idag ramlade jag över två fina rensjärn med trähandtag för bara 9.90kr/st på Interflora. Vilket fynd - sommarens rensning är säkrad!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

8 kommentarer:

Jenny sa...

Så himla underbart att börja dagen i växthuset - med ett yogapass dessutom! Perfekt miljö!

Meta sa...

Härligt med de här tidiga mornarna fågelkvitter kan få den tröttaste att vakna till och må gott.Yoga är nåt jag aldrig provat. Låter både spännande och lite krångligt. Sen är jag också dålig på att hålla på varje dag som man borde.
Ha det gott
Kram Meta

Merja sa...

Så mysigt det låter med ditt yogapass i växthuset:)
Trevlig helg!

Steve sa...

Yoga i växthuset, det låter helrätt.
Att bara vistas i växthuset är mitt "yogapass"

an angel at my table sa...

Härligt med yoga i växthuset! Allt gott Mari

Annika Christensen sa...

Ja det var en bra start. Ser så skönt ut. Snart kan jag nog också göra det men först måste alla plantorna ut. Jag kan inte heller gå in i affärer med hög musik. Jag är ju överljudd eller vad man säger. Jag kan stå i köket och höra en mus pipa i muren nere i trädgården. Så nej tack till skrällig musik i butiker.
Nu skall jag gå ut och jorda mig så jag får plats i växthuset.
Allt gott
Annika

Rost och rädisor sa...

Vilken bra start på dagen! Jag känner lugnet bara jag tittar på mattan och drar in atmosfären. Tänk vad mycket nyttigt man kan ha ett växthus till. Det måste vara en av de bästa investingar man kan göra.

Nu ska jag ut till BadenBaden stolen och en timme under äppelträdet.

Önskar trevlig helg med goda vanor och mer jordning
Kram Anette

Vitspets sa...

Hej !
Så himla fin blogg och trädgård du har
får inte att tala om ditt växthus som är så vackert
Kram Karina