onsdag 24 juni 2015

Omgiven av rosor !Det bortglömda hörnet !

Nu blommar rosenhäcken längst ner i trädgården bredvid köksträdgården och det doftar ljuvligt när man sticker ner näsan i kronbladen eller bara strosar runt i köksträdgården. Det här är ett hörn jag nästan aldrig hinner till under våren så jag är tacksam att häcken ändå blommar när den får sköta sig själv år efter år.

Kanske får jag ett ryck under semestern och klipper ner torra grenar och gör en välbehövlig rensning. Lite gödning kanske hon också skulle uppskatta. Lite omsorg brukar ju som bekant göra underverk för hälsan !
Hon sprider sig villigt och några plantor har slagit sig ner innanför staketet i köksträdgården bredvid den vakande ängeln på sin stenpiedestal.
Det ligger mycket skönhet i en anspråkslös vresros tycker jag. Även om vi ibland kör över rymlingar med gräsklipparen.
Står stadigt hela sommaren !

Min älskade ängel passar som hand i handske på stenpiedestalen vi fick av snälla grannen som langade in den genom häcken. På bottenplattan fanns nämligen en skruv som stack upp. Och den här ängeln hade precis ett hål som passade på skruven. Fast det visste jag inte när jag köpte henne. Så lirkar jag på henne försiktigt så står hon stadigt hela sommaren.

Den som väntar på något gott !

Det växer väldigt dåligt i lådorna i köksträdgården i år. Kanske är det den riktiga värmen som saknas. Krassen har stuckit upp några små förskrämda ansikten i den närmaste lådan men inte alls med den obändiga livskraft den normalt brukar visa upp. Tjaa, det är väl bara att vänta in de små liven. De kommer väl när de kommer - precis som små babysar.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

8 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Så vacker den är, jag älskar vresrosor. Här på landet finns de i överflöd. Växer vid stigar och invid berg, doften hänger tung.
Lycka till men dina lådor, jag tycker det ser fint ut.
Ha det gott
Kram Maria

Malin sa...

Har också planterat i tunnor och tråg, både ärter prydnadspumpor mm. men ingen växt och livskraft här heller. Måste vara avsaknaden av värmen. Hoppas vi ännu får njuta av kommande sommarvärme. :) Malin

Ellan H sa...

Vresrosor i all ära, men jag älskar verkligen din ängel! Sån hade jag sannerligen också velat ha vid min ruin. Nåja, det är väl bara att hålla utkik på sommarens loppisar kan jag tänka. :-)
Så fina odlingslådor du har. Jättevackert! Hoppas värmen kommer så det börjar växa lite bättre.
Ha det fint

Millas Trädgård sa...

Ljuvlig ängel och väldigt snygga odlingslådor! Det är skralt med växtkraften i mina lådor också. Men vill vill titta upp när det ör 12 grader varmt, blåser som hundan och regnar småspik?
Hoppas att vi snart får lite värme!
Allt gott
Milla

Tittis trädgård sa...

Det är en härlig tid nu när rosorna börjar blomma. Jag gillar dina fina trälårar och du har så fint i din köksträdgård så det är en fröjd för ögat. Ha det fint/ Titti

Steve sa...

"Omgiven av rosor". Det låter som en rätt behaglig tillvaro.

Rost och rädisor sa...

Du har verkligen hittat den perfekta platsen för ängeln bland rosorna. Även här går det trögare i grönsakslådorna än vanligt. Dillen är dock större och kraftigare än nånsin och vitllöken ser fin ut, men kål, sallad och bönor hade nog önskas sig lite varmare liksom squash och pumpor.
Ha det så gott
Anette

HWIT BLOGG sa...

Allt växer...och inget växer! Låter lite märkligt men just så känns det! Det som inte borde växa växer och det som ska växa växer inte...märklig sommar detta!
Sommarkram,
Titti