tisdag 2 juni 2015

När det blåser ute - då leker jag !Lekstunder med decoupage!

Det har varit så blåsigt i några dagar så man inte har kunnat vara ute i trädgården utan att blåsa bort. Då får man hitta på andra kreativa saker att ägna sig åt. Och det är inte så svårt !
Ödehus definitivt utan charm !

Helt plötsligt såg jag att den stora fågelstugan av trä som hängt inne i växthuset förvandlats till ett slitet ödehus. Den har ju hängt där några år både i stekande sol och isande kyla under vinterhalvåret. Mer behövs inte för att den skulle förvandlas till något anskrämligt. Det finns gränser för charmen i slitet och nött också !
Efter skrapning målade jag den i färgen Provence och genast började förvandlingen. Sedan var det bara att släppa loss fantasin !
Jag föll för en servett med rosa blommor som tyvärr var av en annan sort så det inte gick att dra av lagren på baksidan. Det hindrade mig inte. Här skulle lekas !
Fågelstugan har ju fyra sidor så här kan man verkligen låta fantasin flöda och göra helt olika sidor.
Jag valda att göra två som liknade varandra och två lite annorlunda.
Leken tog över !

Vad jag däremot inte alls tänkte på mitt i leken var att pensla decoupagelacken över hela föremålet. När jag sedan lackade den med "riktig" lack för att kunna ha den ute blev den fläckig. Asch - det har väl sin charm det med - det är av sina misstag man lär sig något !
Leker vidare !

Här syns en av de andra sidorna - som inte kommer att bli fläckig. Servettmotivet är från "vanliga" servetter där det gick att dra bort de två understa lagren. Då "smälter" motivet lättare in i trät.

Det dåliga vädret skall ju fortsätta ytterligare några dagar så det blir nog fler lekstunder i växthuset !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Tittis trädgård sa...

Åh så fint! Perfekt sysselsättning när det stormar ute/ Titti

Maribel sa...

Riktigt fint blev det. /Marika

Rost och rädisor sa...

Å, så puttenuttigt! Fast jag gillade första versionen också. Här är det också inomhuspyssel som gäller. Fyller på visitkortsförrådet och redigerar bilder.
Ha det så gott
Anette

Nette sa...

Åh så fint og kreativt. Jeg har et fuglehus, som ligner det du viser her. Det trænger også til ..... noget. Tak for idéen!

Poppys trädgårdsblogg sa...

Hej Isa. Fågelhuset blev jättefint. Finns det någon här i närheten som säljer chalk paint eller skickar du efter den?

Meta sa...

Nog är det tur att det finns lite göra när vädret är som det är. Annars skulle man nog bli tokig av att bara titta och höra hur regnet vräker ner.Decoupage är nåt jag måste testa har gjort lite på påskägg men inte annars
Ha en fin dag och hopp om bättre väder
Kram meta