måndag 22 juni 2015

Underbart är kort !Det är NU det händer !

Efter en fantastiskt trevlig och traditionsrik midsommar i Dalarna med barn och barnbarn landade vi hemma i trädgården (i alla fall jag medan maken lastade ur bilen) i går kväll. Tänk så mycket som hinner hända när man är borta några dagar !
Nu har hon gått från det ljuva knoppstadiet till att slå ut massor med skrynkliga rosor den fina Therese. Hon överraskade mig verkligen i går kväll och jag skyndade mig fram med kameran.


Mot det nymålade staketet gör hon sig ännu bättre !


Tuff limegrön häck !

Så här har hon aldrig blommat tidigare. Knopparna har varit få och blommorna mycket mindre. Så i år visar hon verkligen sitt rätta ansikte. Det är därför det blir så många inlägg om den här rosen. Hoppas ni står ut.

Framför ljuvliga Therese breder jättedaggkåpan ut sig så den blå nävan jag fått av fina bloggkompisen Eva-Mari (med bloggen Solstrimmor) får sträcka på sig rejält för att ta sig igenom den limegröna häcken.
Tar hjälp på upploppet !

Startade sista upploppsveckan innan den hägrade semestern med ett mycket behagligt SPA-besök. Somnade både under floatingen och massagen. Förstår lite hur maken har det när jag tvärvaknade inne i tanken när mina ljudliga snarkningar studsade runt. Som inte det var nog tuppade jag av i sköna soffan också när jag kom hem. I morgon slår en kraftfull energi till istället som tar mig ända in i det efterlängtande målet - Jippie !

I dag har vi haft ett intensivt slagregn här som gick hårt åt både Therese och den sköna nävan. Så nu dignar stenen som hjärtat står på av sorgsna rosblad. Tur att jag tog några foton i går när blomningen var som vackrast - underbart är kort mina vänner - det är bäst att njuta i stunden för man vet aldrig hur länge den varar !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

11 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Underbara bilder! Ja bäst att njuta av det sköna i livet nu bland blommor och blad...sommaren går alltför fort!
Varm kram,
Titti

Sheegwa sa...

Verkligen vackert! Jag önskar jag också kunde känna lukten av din fina ros.
Men nävan mitt i daggkåporna var riktigt läcker och fångade min uppmärksamhet mer. Har planer på en liknande kombination, men vi får väl se.
Tråkigt att regnet gick hårt åt blommorna, men jag hoppas att de repar sig och ger längre stunder för dig att njuta av dem!

Tittis trädgård sa...

Ja det gäller att vara snabb med kameran, innan det är försent! Här har vi haft både störtregn och storm så alla växter har legat slickade mot marken. Vackert med daggkåpan under rosen, så fint de klär varandra/Titti

Unknown sa...

Väldigt vackert!!! Tack för att du delar med dig av din fina rosprakt!!! Mina Therese Bugnet är fortfarande små jag längtar tills dom blir lika stora som dina!!! Allt gott Mari

An angel at my table sa...

Väldigt vackert!!! Tack för att du delar med dig av din fina rosprakt!!! Mina Therese Bugnet är fortfarande små jag längtar tills dom blir lika stora som dina!!! Allt gott Mari

Tiger sa...

Så vackert! Det vill till att ha kameran beredd varje dag nu. :-) Men trist när blommorna regnar sönder. Här har vi bara fått lättare regn nu på kvällskvisten.

Sommarhälsningar
Elisabet

Jennys Vita Villervalla sa...

Ljuvligt!
Ha en fortsatt fin vecka!
Kram
Jenny

Solstrimmor sa...

Visst är underbart kort, speciellt om ett slagregn förkortar det ljuva ännu mer. Hon är verkligen magnifik din Therése! Och så glad jag blir att nävorna lever vidare hos dig och är så fina där de sticker upp mellan daggkåporna.
Så skönt att du kan slappna av och under Spa-behandlingen, då gör den verkligen nytta. Njut nu vidare i din fina trädgård!

Kramar från Eva-Mari

Merja sa...

Underbara bilder. Tur du hann hem och se allt det fina!! Riktigt snyggt med nävan och daggkåpan ihop. Har du planterat dom varannan efter varandra?
Ha en fin dag!

Rost och rädisor sa...

Tjusig madam, men regnet går hårt åt blomningen och sniglarna frodas.
Det har verkligen varit en stressig vår visst känner man sig sliten. Låter vilsamt med floating. Soffan är inte så dum heller.
Allt gott
Anette

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Så fint på dina bilder! Ha det gott och nu hoppas i alla fall jag på regn till natten och en vacker morgon dag. Det har varit mulet och småkallt sen igår, långärmat o fleece.

Kram Ewa :)