tisdag 16 juni 2015

Njuter av midsommarblomster !Med sekatören på promenaden !

Visst är det underbart nu när man kan plocka försommarblomster. Vildlupiner växer i massor efter järnvägsspåret på en av våra promenadrundor. Det är bara att stoppa på sig sekatören och klippa med sig ett gäng. Fast de eftertraktade rosa växer mest på lite farliga ställen så dom låter jag helst bli.
Den här djuplila nyansen på lupinerna är ju också väldig vacker. Och gör sig bra i ruinen i den nyloppade mjölkkrukan för säsongen.
Ingen midsommar utan ett gäng lila sötnosar !
Minivarianten i rosa !

Har funderat på att släppa in lupinen i trädgården på allvar - fast då i den ljusrosa nyansen. Den som växer på farliga ställen efter järnvägsspåret. Min kommer från Impecta och växer i en minivariant endast 40 cm hög och heter "Mini Gallery Bicolor Pink". Nu skickade jag efter den så sent så jag får höstså den. Så till nästa midsommar har jag förhoppningsvis små rosa godingar att sätta i vasen !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

8 kommentarer:

Sheegwa sa...

Riktigt snygg plats du skapat där, med alla olika material. Perfekt för fotografering! =)
Och förmodligen att vistas i också!! ;-)

Tittis trädgård sa...

Så fint och somrigt det ser ut! Lupiner är verkligen fina, men här växer de bara längs motorvägen och där får man ju inte stanna och plocka. Men jag får njuta av dina istället/ Titti

Jenny sa...

En sån härlig plats! Och lupiner, underbart när de dyker upp! Ska plocka ett gäng jag också.

Ingrid sa...

Du har en sån underbart vacker och spännande trädgård! Ruinen har jag 'återvänt' till otaliga gånger. Och växthuset är ju bara att drömma om!
Nu vill vi bara ha lite värme också!
Glad tisdag!

Steve sa...

Även om jag inte längre kan ta några blomplockarpromenader så kan jag fortfarande njuta av blommor. Lupiner är riktiga sommarsnyggingar även om deras rika förekomst gjort att de "ses lite över axeln" numera.

Meta sa...

Lupiner gillar jag med. Så härliga och maffiga buketter det blir. Jag har också i mitt land och de blommar så snällt varje år. De sprider sig inte alls så som de vilda
Ha en fin och skön tisdag
kram Meta

Rost och rädisor sa...

Härliga bilder! Så somrigt och fint. Kommer att plocka mina i morgon och det blir nog bara blå nyanser.
Låter mycket näpet med små rosa. Säkert lättplacerade. Frågan är väl om hybriderna sprider sig på samma sätt.
Önskar fin midsommar
Anette

Millas Trädgård sa...

Jag plockade också ett stort underbart fång med lupiner igår. Men där jag var hade jag turen att det växte både lila, rosa och vita.
Trevlig midsommar!
Milla