lördag 11 april 2015

Ren magi i trädgården !



Underbar trädgårdsdag !

I dag har det verkligen varit en riktig trädgårdsdag. Har njutit i växthuset, skolat om plantor och klippt ner massor med överblommat i perennarabatten,

I hinkarna på växthusgolvet har jag sått persilja och basilika och fler kryddor ska det blir !




Tur att jag ropade in en hel kartong med massor med lerkrukor på auktion för några år sedan för när jag var sjuk klickade jag hem 15 st pelargonsticklingar för att muntra upp mig och häromdagen kom paketet. Så det var bara att kruka in dom !




Medan jag klippte ner allt överblommat i perennarabatten och flyttade ut allt som stod i vägen ...




..... gjorde maken rent staketet med högtryckstvätten med borste. Det är något med män och maskiner. Så fort det är en maskin inblandad ställer maken upp frivilligt i trädgården -  det är ren magi  !

Tack älsklingen för att du alldeles genomblöt förberedde staketet för målning - det kommer att bli sååå BRA! !




Mellan bestyren smet jag in i växthuset och löste lite korsord. Måste ju hämta andan och vila lite mellan varven och fylla på energin med vatten och cashewnötter.




Och lukta på blommorna - det måste man ju också njuta av. Tänk att hyacinterna slog ut till slut - trodde att frosten tog dom för ett tag sedan. Underbart att spatsera förbi och känna doften - inte alls juligt bara vårligt !




Härligt att träffa bloggvänner !

Under fredagen hade jag snabbesök av trevliga Anette med bloggen Rost och Rädisor. Tänk att det känns som man känner varandra direkt när man träffar bloggvänner IRL - helt underbart !

Av Anette fick jag den vackra koppen med fat på armeringsjärn som skall få flytta in i köksträdgården när den har kommit iordning inför säsongen. Här kan både blåmesen och insekter få komma och dricka sig otörstiga! Tack snälla !

Nu blir det en tidig kväll för en värkande kropp -  vid 21.00-tiden ligger jag och möter sömnen med en trädgårdstidning i näven  !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

18 kommentarer:

  1. Ja, en heldag var ordet! Har grävt för växthuset och rensat i rabatterna. Misstänker att kroppen kommer att vara stel imorgon :-) och då är det en ny härlig heldag. Fint ni har det!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  2. Ja du det är mycket som ska hinnas med innan det blir återfall av kyla. Ska visst komma här i morgon. det gäller att passa på och njuta så mycket man kan mellan varven.
    En så fin kopp du fick
    Ha en fin söndag
    kram Meta

    SvaraRadera
  3. Sicken härlig dag! Det ÄR jättekul med bloggkompisar IRL. :-)

    SvaraRadera
  4. Tack själv för ditt hjärtliga mottagande! Det var roligt både att träffas och få uppleva ditt fantastiska växthus IRL. Du har verkligen lyckats med känslan. Tror du det skulle märkas om jag flyttade in i ett litet hörn... : )Mycket annat fint har du ju också.

    Män och maskiner är en gåta. Nya leksaken här är en sticksåg och oj vad det plötsligt gick bra att såga ner syrenhäcken. Glad blir man när man får sällskap i trädgården och hjälp med det tunga.

    Kram Anette

    SvaraRadera
  5. Morning! Tack för titten hos mig :) Åh pilkurs det hade passat mig...som det är nu flätar jag bara lite som jag tycker men jag skulle vilja veta hur man gör..Jättesnygg snickarbänk..sådär ruffligt och fint som jag gillar :) Kram

    SvaraRadera
  6. Ser ut som om du har hatt en perfekt dag! Det ser ut som om det kan bli hagedag her i dag, selv om det blåser en del. Fin søndag til deg! Klem fra Anne-Kristin

    SvaraRadera
  7. Fint med hyacinter i krukan, mina har inte börjat blomma ännu.
    Män och maskiner stämmer bra...
    Mariana

    SvaraRadera
  8. Hade oxå en riktig trädgårdsdag igår och somnade som en stock strax efter nio i soffan. Rolig sambo man var! ;)

    För övrigt skrattade jag gott åt de där m män och maskiner, det stämmer så bra så!

    Ha det fint!

    SvaraRadera
  9. Njuter av dig och dina tankar!
    Härligt Isa!

    Mvh
    Susanne

    SvaraRadera
  10. Tvätta staket. Fy så tråkigt. Men det är sååå skönt när det är klart! Skönt att maskiner finns så går det i alla fall lättare.
    Underbart inlägg. Precis som vanligt. Det är en fröjd att hälsa på här.
    Må så gott

    SvaraRadera
  11. Ja vilken härlig lördag hos dig!
    Alltid lika kul att kika in till dig...jättefina bilder som vanligt!
    Ha en skön söndag...
    Varm kram,
    Titti

    SvaraRadera
  12. Wow, you have so many cute things in your garden. It is satisfying to see so much progress this time of year. Can't wait to see your painted fence!

    SvaraRadera
  13. Så mysigt!
    Hoppas snabbt på flera härliga trädgårdsdagar!

    Må så gott, kram Ewa :)

    SvaraRadera
  14. Det är precis likadant här. Har det hjul eller motor så kan man få lite hjälp.
    Vad kul att få träffa Anette.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  15. Ibland funkar det även här med Man Med Maskin, men oftast får jag göra själv. Kanske beror på att det oftast är jag som önskar mig apparaterna i julklapp...:-)
    Kram
    Elin

    SvaraRadera
  16. Hoho, ja det med menn og maskiner virker kjent...... Det er sånn herlig tid, fantastisk deilig med alt en får gjort, og herlig med alle nye planer. den koppen var da bare søt!
    Ha en fin ny uke.
    Klem fra Signe.

    SvaraRadera
  17. Det är härligt att äntligen få utlopp för ett behov som dämts upp under hela långa vintern. Timmarna i trädgården blir många så här års! Vilken söt liten installation med kaffekoppen,mycket möjligt at jag snor den idén! Flygfäna ska väl också få fika!!
    Ha det gott!
    /Annika

    SvaraRadera
  18. Tänk vad man är lyckligt lottad som har en alldeles egen handyman som ställer upp utan gnäll. Vilken söt present du fick, kommer bli fin i någon av dina vackra rabatter!/ Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa