lördag 25 april 2015

En överlevare blommar och andra är på gång !Tittar frågande på mig när jag studsar förbi !

Nu trängs penséerna i sina lådor och krukor och sticker upp sina små frågande ansikten och tittar på mig när jag studsar förbi.

Det är underbart att våren nu har kommit på allvar. Idag har jag varit i trädgården hela dagen och mest rensat ogräs och tuktat lavendelplantor - en skön känsla när man är klar. Fast det är jag inte, det finns massor kvar att göra, men snart blir det ju helg igen och vissa land är faktiskt klara och redo för gödning!


Här är det lungört som blommar för fullt i perennarabatten!

Trängsel !

Jag fattar aldrig varför man skall tränga ihop sig mellan kantstenarna när det finns gott om plats i rabatten. I år kommer jag att vara obarmhärtig och rensa hejdlöst. Vissa växter kan man ju flytta - om man får upp rötterna vill säga.
Den gula dubbelblommande tulpanen Monte Carlo är på gång - tacksam att den ville komma tillbaka. Visst är det något löftesrikt över sprängfyllda tulpanknoppar ?
Så här såg den ut förra våren när den blommade för fullt - en riktig favorit !
Spring Green är först ut !

Spring Green är den första tulpanen som blommar hos mig på våren och har nu börjat spricka ut. Sedan har jag tydligen satt en hel del tulpaner i ruinrabatten som jag inte har någon aning om vilken sort det är eller vilken färg de kommer att blomma i - snacka om överraskning (och dåligt minne). Så där går jag och kikar varje dag för att se om den avslöjar lite av sin färg och form i förväg !
Pärlhyacinten blommar lite överallt  och gör mig lika glad var helst den dyker upp !
Vårliljan jag hade i kruka i fjol och stoppade ner i ruinrabatten har börjat blomma och jag hoppas den trivs och sprider sig. Jag satt den på fyra olika ställen och tre har flera knoppar som är på gång.


Saxifragan (tror jag den heter) har övervintrat i zinkhinken i ruinen och började blomma idag - lycka!

Skickligt att gissa rätt på rosen Thérése Bugnet !

Det var flera som gissade rätt på rosen i förra inlägget - visst var det Thérése Bugnet! Det var skickligt att gissa rätt. Nu hoppas jag att plantorna kommer i jorden snart och att häcken växer supersnabbt !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Jannibele sa...

Så mye vakkert på gang hos deg. Våren er en fantastisk tid. Det spretter opp fra dag til dag. Den gule tulipanen var aldeles nydelig.

God helg til deg.

jannicke

Annika Christensen sa...

Underbart med de små penséerna som tittar leende på en när man går förbi. Fast man måste ju se det....
Lökar är underbart just för att de överraskar. Så synd att du inte kan komma och se utställningen du hade gillat den. Önskade att jag hade en buss. Då skulle jag åka och samla ihop ett härligt gäng.
Ha en skön kväll
Annika

Rost och rädisor sa...

Härliga bilder och din klart blå lungört är fascinerande. Såg den när vi hälsade på. Min går i rosa och lila. Du har så mycket fint.
Trevlig helg
Anette

Bettina Bäck sa...

Tulpaner är knark! Vill bara ha fler och fler och fler. Och Monte Carlo såg ju verkligen maffig ut.

♥Min Eden♥ sa...

Härliga penseer, man blir alltid så glad av dem! Va långt våren kommit hos dig, underbart! Ha det gott! h. nina

Henrik sa...

Der sikkert lunt og beskyttet i sprækkerne, og vi andre fortrækker jo også ikke at have ryggen fri. Planter er vel som vi selv ? Smukke tulipaner, en prins i forårshaven, hvis Alium er kongen.
Henrik