torsdag 2 april 2015

Höga dumpade julrosor !Äntligen planterade !

Köpte två höga julrosor när vi besökte Din Trädgård, trädgårdsmässan här i Örebro för några veckor sedan. Söndag em sålde Karl Fredrik ut alla växter för halva priset i sin monter och sånt är ju svårt att motstå.

Sedan dumpade jag dom i växthuset och idag hade jag både jord hemma och kraft och ork att plantera dom. Den heter Lenzrose SP Sophie och fick flytta in i en zinkhink tillsammans med några penséer.
Måste få bättre struktur !

Hoppas kunna plantera ut julrosorna i rabatten sedan när dom blommat klart. Skulle vilja samla alla julrosor på ett ställe - just nu är dom utspridda lite överallt. Måste få lite bättre struktur. Fast när julrosorna har blommat över glömmer jag bort dom och sen kommer dom lik förbannat upp på de ställena jag inte vill ha dom på nästa år igen.
Påsktuppen kikar fram !

Gjorde ett litet bo av en njurvinda som varit kvar i en blomlåda sedan i fjol. Den här installationen framför växthuset blev inte så påskig. En fjäder och en påsktupp kikar fram över zinkhinkskanten, det är allt men jag räknar med att ha kvar den under hela våren istället.
Ljuvliga små penséer som finns i så många färger att välja mellan just nu - de lila och rosa brukar jag falla för varje år.
Skira lilla snödroppen Elwesii blommar nu i rabatten och till nästa år vill jag ha massor av den i den nya rabatten framför växthuset som jag drömmer om just nu och planerar för fullt. Återkommer till den i inlägg lite längre fram !
Ladda batterierna i påsk !

Avslutar med lite gult och önskar alla en riktigt härlig påskhelg med massor av trädgårdstid och laddning av uttömda mänskliga batterier.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

12 kommentarer:

Tant Otteskrufv sa...

Batterierna redan halvt laddade av dina bilder:) Glad påsk!

Meta sa...

Det är tur att bloggare har vett att visa fina blommor och kollage på Påskdekorationer när vädret är som det är och jag inte mår så där på topp.
Tack för det
Ha en fin och härlig Påsk
Kram Meta

Annika Christensen sa...

Toppen med halva priset.
Ja här skall batterierna verkligen laddas.
Glad Påsk på dig
Annika

Rost och rädisor sa...

Jag älskar dina sköna stilleben! Fiffigt med bo av njurvinda.
Glad påsk till dig också!
Anette

Solstrimmor sa...

Önskar dig en skön och vilsam påskhelg i din vackra trädgård.

Kramar från Eva-Mari

Villa Vårgatan sa...

Alltid lika härligt och inspirerande att titta in hos dig! Önskar dig en skön och fin påskhelg!

Kram Eva

Maribel sa...

Så fina arrangemang, minipenséerna är favoriter, och de färgerna så fina. Rådjuren hade tyvärr varit och ryckt i mina. Ha en riktigt Glad Påsk! Marika

Ulrika Johansson sa...

Som vanligt bjuder du på hisnande vackra inspirerande bilder. Jag vill bara ut pyssla och pynta när jag kikar in här :)))
Glad Påsk!

Ninnis sa...

Underbara bilder....du skänker så mycket glädje.....=)
Go å gla påsk....!!!

Kram Ninni

Vitt hus med svarta knutar sa...

Önskar dig en Glad Påsk och sköna lediga dagar!
Kram,
Regina

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Men hur snygg var inte den där julrosen då!!! Är superförtjust i julrosor och faktiskt mest i de gula. Vilket fynd du gjorde!
Kram Isa! Och glad påsk!

Martas rike sa...

Gul julros har jag bara sett på bloggar, aldrig i verkligheten, gissa om jag suktar. Jag tänker också att mina julrosor borde stå i samma rabatt tillsammans med snödroppar och andra tidiga lökar, men den flyttkarusell som det skulle medföra, orkar jag inte med. Nu har jag istället någon julros att titta på vart jag än går.
Kram
Marta