torsdag 16 april 2015

Dumpad på Plantmarknaden !En njutfull dumpning !

Idag hamnade vi uppe i Lindesbergs Plantmarknad, jag och maken. Eller rättare sagt maken dumpade mig där efter lunchen i någon timme innan vi skulle vidare och det gick ju inte direkt någon nöd på mig om man säger så. Sämre ställen kan man ju bli dumpad på.
Kär på stående fot !

Hela Plantmarknaden höll på att vakna efter vintervilan sedan november - både växter och personal. Här jobbades det i varje hörn för att fylla upp allt med nya växter. Rosenmarknaden är enorm och den tog jag ingen bild på för de mesta rosorna stod fortfarande och väntade på sin tur.

Nu när det var så lite folk passade jag på att rådfråga vilken ros jag skulle kunna ha till min tänkta häck mot ruinen (som jag skrev om i förra inlägget) och ta mig sjutton blev jag inte kär på stående fot.

Nu släpade jag inte hem några rosor just i dag utan agerar som en klok ekonom som väntar till onsdag 22 april när alla som är med i en trädgårdsförening får rabatt och Plantmarknaden har extra öppet och maken har plats i bilen. YES !


Penséehavet var enormt - hur skall man kunna välja ? Fast det gjorde jag ju - till slut !

Jag har rekogniserat !

Så på onsdag kan jag gå raka vägen till "mina rosor" och langa upp så många det går åt till 3,20m som häcken kommer att bli - hoppas bara att dom finns kvar tills dess. Vilken ros jag valt får ni se om en vecka !
Stabil tupp att luta sig mot !

Den här tuppen tyckte jag också om. Dessutom står den kvar där man ställt den. Den har spjut som sticks ner i marken. Hönan jag har här hemma har inga spjut ner i marken och blåser bara omkull. Kanske kan min höna luta sig mot den stabila tuppen och få ett stadigare liv !
Odla kryddor i vackra hinkar !

Ett klipp gjorde jag i alla fall även idag. Dessa små vackra hinkar fyndade jag för 20kr/styck. Skall odla kryddor i dom i köksträdgården i sommar tänkte jag. Och nu när jag kom hem tänker jag, varför köpte jag inte fler ?

Visst har det varit kallt de senaste dagarna ? Både jag, pelargonerna och alla småsådder har huttrat ikapp och trängt ihop oss inne i huset. Nu ser vi fram mot när vi får flytta ut i växthuset igen - allihop!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

Meta sa...

Där har jag köpt min Napoleon och Polkagris ros. På en genomresa till Dalarna.Det är jättefint där och de har ett stort sortiment av massor av växter. Tyckte då att de var trevliga och kunniga men det är nåt år sen hoppas att de är lika bra nu.
Spännande att se vad du valt för ros.
Ha en fin och skön fredag
Kram Meta

Lotta sa...

Ett sådant ställe blir man gärna dumpad på.
Fina hinkar du fyndat. Spännande att få följa vilka rosor det blir.

Steve sa...

Att dumpas på en plantmarknad får väl betraktas som en kärlekshandling i dessa tider.

Rost och rädisor sa...

Fina fynd! Vill också bli dumpad : )
Kommer att bli snyggt med i princip vilken ros som helst mot bakgrund av ruinen, men det är klart att det underlättar om tycke uppstått.
Svinkalt här imorse. Frost å gräsmattan och hagarna runt och jag som lyfte ut mina krukade grönsaker igår för att jag tyckte de såg snygga ut på ett av borden...
Ha det så gott i helgen
Anette

Jenny sa...

Bästa stället att bli dumpad på! Och vilka söta hinkar, ja det finns hur mycket som helst att titta på och välja bland. Ska bli spännande att se rosen sen.

Susanne sa...

Härlig du är!
Jag ler när jag läser dina rader!

Varm go helg till dig!

Susanne

Mias Trädgård sa...

Låter som ett jättetrevligt ställe att bli 'dumpad' på! :) Läggs in i vill-besöka-listan! Tack för tips och trevlig helg! :) Mia