tisdag 14 april 2015

Med sänggavlar fulla av luktärtor !Nu ska dom på plats !

Igår kunde jag inte hålla mig längre utan rände trädgården runt för att leta svarta armeringsjärn. NU måste jag helt enkelt testa hur det ser ut med sänggavlarna framför växthuset. Vi bytte ju säng i vintras och ställde bara ut sänggavlarna runt växthuset för att se om vi kunde hitta på något roligt med dom i trädgården till våren - och jajamen det kan vi !

Nu får man ha lite livlig fantasi för att se hela bilden. Den andra sänggaveln skall också flyttas ut på andra sidan så det bildas en gång i mitten så man lätt når pardörrarna till växthuset. ALLT gräs innanför och fram till stenplattorna skall grävas bort (frågan är bara vem som skall göra det ?).


Armeringsjärnen går ju att kapa så de får rätt höjd eller också ska sänggaveln
höjas så den får samma höjd som den andra eftersom den är högre.

Oj, vad det ska blomma och dofta !

Sedan grävs det även framför sänggavlarna som skall bli land för luktärter som skall klä in sänggavlarna så det bara dingnar av blomstring. Efter kanten på stenbeläggningen och längs gången till växthuset blir det lavendelhäckar (har massor med lavendel som kan flyttas). Trädet som står där är ett Silverpäron som planterades för drygt 2 år sedan (finns ett på andra sidan också). Tror det blir snyggt med silverpäron och lavendel och dessutom mycket doft från både luktärtorna och lavendeln.
Sen kan man sitta i växthuset med öppna dörrar och bara njuta av porlande vatten från fontänen och den härliga blomdoften !
Nu blir det flyttkarusell !

Innanför sänggavlarna och lavendelhäckarna  kommer det att bli planteringar med mycket sommarblommor som fingerborgsblomma, rosenskära, vallmo, rosa gräs blandat med stäppsalvia, nävor och solhattar. Har massor med fingerborgsblomma som frösått sig och som kan flyttas dit och gräset är sått och har kommit upp. Solhattar har jag i överflöd så dom är det också bara att flytta in och sommarblommorna är det bara att strö ut fröer när jorden är redo.

Nu börjar det bli rum i trädgården !

Från gaveln på plattläggningen och fram till sänggaveln vill jag sätta en häck för att rama in utrymmet och skapa ett eget rum framför växthuset,  på så sätt blir också ruinen ett eget rum. Mellan pilen och ruinplanteringen skall det också grävas upp och planteras en buske. En vipphortensia skall flyttas från perennrabatten - tror den skall trivas bättre här. Då får man ingen insyn från något håll in i ruinen och växthuset ligger också skyddat. Har ju haft lite olika idéer sedan vi byggde växthuset hur det skulle se ut framför växthuset men så här nära till genomförande har jag aldrig varit !

Jaa - nu är det bara att gå ut och sätta spaden i jorden !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

12 kommentarer:

Bondjantan sa...

Ååå vilken underbar idé! Kommer att bli så bra och tänk vad det ska lukta gott!

Gela sa...

Vad fint det kommer att bli!!! Ha en fin fin dag! /Gela

Tittis trädgård sa...

Så underbart det låter! Jag kan se allt framför mig när du beskriver det. Det låter som ett stort projekt, men oftast går det fort när man väl satt igång. Jag älskar när maken och jag har ett projekt på gång, vi har så kul ihop. Sen är det den där glädjen när man är klar och stolt kan njuta av det man gjort. En speciell känsla! Lycka till med ert projekt/ Kram Titti

Meta sa...

Det blir nog inte tokigt alls. Härli att få förverkliga sina drömmar. Jag längtar verkligen till sommaren när jag ser dina planer.
lycka till. Blir så nyfiken på hur det ser ut i verkligheten. Du är så duktig med din trädgård.
Ha en fin och skön dag
Kram Meta

Signes sammensurium sa...

Dette blir bare fantastisk flott! Ja, det er helt nødvendig med god fantasi når en steller med hager.
Vi har samme seng, bruker den fremdeles til å sove i, enn så lenge.....
Ha en fin dag.
Klem fra Signe.

Carina/I Vått och Torrt sa...

Det låter underbart med din beskrivning!! Kul att du tar tillvara saker som man normalt inte hittar i en trädgård! Tusen tack för inspirationen!
Kram Carina

pontos pontos sa...

Che spettacolo quel giardino d'inverno ! Purtroppo un sogno che non potrò mai realizzare!

Un saluto :)

Tant Otteskrufv sa...

Tänk så billigt det blir med trädgård istället för gymkort? :) Det kommer att bli så fint med ärtslingret i sänggavlarna!

Ulrika Johansson sa...

Oooo så läckert kan se det framför mig!
Bara att gräva för er. Här kommer man inte ner mer än ett par cm för tjälen.
Jobba på!

HWIT BLOGG sa...

Ja nu får du snabbt dra fram spaden och sätta igång om du ska hinna hi hi! Härliga planer och du ska så fint det kommer att bli! Jag blir såååå inspirerad av att själv sätta igång nu...tack!
Varm vårkram,
Titti

Luna Ek sa...

Härliga rumsliga idéer du har. Du beskriver med entusiasm och får nog många att ryckas med och inspireras av dina tankar. Blir säkert kanon.
Lycka till med grävning och plantering.
Luna

M/S Design sa...

Det låter som om det kommer bli mycket fint!!
Gillar ditt härliga växt!
Mariana