söndag 15 februari 2015

Pynt i trädgården !Pyntar med rostiga och själfulla ting !

Jag älskar att pynta min trädgård och helst med lite rostiga och själfulla ting. Tycker att de tillför så mycket i samspelet med växterna och bidrar till helheten.

En gammal rostig mjölkkruka har sin givna plats i perennarabatten liksom den rostiga grodprinsen på pinne.
Design med avstamp i gammal kurbitskultur !

De vackra prydnadsrutorna i armeringsmattan är en annan favorit som kommer från Trådspira. Kristina som startat och designar allt hos Trådspira är fantastisk på att skapa vackra ting till trädgården. Dessutom gör hon det med ett avstamp i den gamla kurbitskulturen i Dalarna och omvandlar det till 2000-talets design. Imponerande tycker jag som gammal dalkulla !
Dubbel omfamnande kärlek !

Har flera av de här hjärtarna på pinne (från Trådspira) i olika utföranden i trädgården. Den här är en bröllopsgåva och står för kärleken. Som du ser är den dubbel och hjärtarna omfamnar varandra på ett omhändertagande sätt. Den vackra prisman står för den rena och klara kärleken och det känns fint att ha symboler för kärlek utplacerade i trädgården lite överallt.
Annars har jag mycket pryttlar i zink som jag fyndat på olika loppisar och slitna patinerade trädgårdsmöbler.
Rost är ju också ett favoritmaterial som jag aldrig kan få nog av. En gammal kratta eller spade kvalar absolut in och får pryda perennrabatten.
Terrakottakatterna som egentligen skall var stöd för en kruka fick flytta in på gamla rostiga marchallhållare i stället när den tredje katten gick i kras.
Farmors gamla vattenkanna i zink kan skönjas under elefantgräset där också några grodor huserar på en sten. Den gamla tunnan i bakgrunden stod ut med uteliv i 15 år innan den till slut brakade ihop under tyngden av en för tung kruka.
Rostig gammal lamphållare fyndad på loppis på Österlen fick bli en prydnad i portalen av armeringsmatta i perennalandet.
 Har hängt rostiga fåglar och prismor i lamphållaren.
Här syns ytterligare hjärta på pinne från Trådspira. Den här har tre hjärtan som står för tro, hopp och kärlek.Söker ny fru !

Och här sitter trädgårdens kärlekspar - herr och fru Groda. Tyvärr visade det sig att fru Groda var av gips så numer är herr groda ensam på sin stock. Han har inte hittat någon ny fru men man vet aldrig helt plötsligt kanske hon dyker upp - på någon av sommarens loppisar !
Fåglarna kommer från Ulriksdals i Kivik och håller i ur och skur. Värre var det med tuppen på klotet. Den klarade inte utelivet så bra utan flagnade och bor numer bakom växthuset istället för framför.
Här syns en träspiedestal som jag fyndat på auktion där grodan Boll huserar. Afrikanska fåglar på pinne släpade jag hem från en trädgårdsmässa och korgstolen håller så länge den håller, sedan får man byta ut den när den prytt klart.
Dumpad i skogen fick nytt liv !

Zinkhinkar pryder alltid sin plats och den här har jag faktiskt hittat i skogen där någon hade dumpat trasiga gamla hinkar. De flesta fick snabbt ett nytt hem och ett nytt liv !

Den grå himlen från förmiddagen har nu övergått till en fantastisk blå nyans och solen skiner så nu blir det till att släpa ut korgstolen och njuta av de värmande strålarna !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

 1. Vad många fina dekorationer du har i trädgården!! Det är så fint med gammalt och nött tillsammans med blommor och grönska.

  Kram, kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Tack snälla Isa för alla vackra bilder, goda tips men också ditt trevliga sätt att uttrycka dig!

  Du förgyller min och många andras vardag!

  Kram
  Susanne
  ❤️😊❤️

  SvaraRadera
 3. Så mye fin og personlig pynt du har rundt omkring i hagen din. Det gir et ekstra løft til helheten. Rust er jeg også svak for. Ha en god søndag.
  Jannicke

  SvaraRadera
 4. Så vakre bilder, mange herlige og dekorative saker du har i din hage, helt underbart!
  Ha en fin søndagskveld!
  Klem fra Signe.

  SvaraRadera
 5. Ma che spettacolo quella clematide! Non riuscirò mai a coltivarle così bene!! Complimenti!

  Un saluto e grazie per le belle immagini!

  SvaraRadera
 6. Alltid lika roligt att se bilder från din trädgård, dina vackra saker och installationer.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 7. Tack för den här fina visningen. Många fina saker du har Isa. Snart är det dags att ut och jag nya.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa