torsdag 5 februari 2015

Skall strössla med kryddtagetes !
En tacksam en !

Jag längtar till det ser ut så här igen i köksträdgården. I sommar skall jag strössla med kryddtagetes överallt - det är en sån tacksam sommarblomma som bara fortsätter och fortsätter att blomma och välla så där vackert till frosten tar den. Fast i min läkande perennarabatt kommer den inte in - där har den helt fel färg !

Dessutom långlivad !

Det är några somrar sedan det såg ut så här så nu är det dags för en repris eller ännu mer överflöd av den lilla gynnaren. Har fröer kvar så det skall inte vara några problem att dra upp ett stort gäng. Ibland har den helt sonika kommit tillbaka av sig själv i någon spann som stått kvar ute under vintern med plantor så den är långlivad.
Har också haft den i landet runt huset och kanske blir det en repris även där om det blir tillräckligt många plantor (vilket det förmodligen kommer att bli). Kan ju sätta 80 av dom här istället för Blomman för dagen som i förra inlägget - hihi !
Ljuvliga att njuta av innifrån växthuset är dom också och zinkhinkar och baljor har jag ju släpat hem från många års rundor på loppisar och antikbodar.
Fast just nu ser det ut så här när Kung Bore varit på ett extra frikostigt humör i flera dagar. 
Visst är det vackert och visst njuter jag av synen. Fast om en månad får vi hoppas all snö är helt borta och att våren så smått börjat ge sig till känna !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

10 kommentarer:

 1. Såklart du ska strössla med kryddtagetes! Jag har haft den någon gång men sådär stora som dina blev aldrig mina. Kanske lämpade för min balkong??

  Vinterkramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Den finns hos mig med Både i citrondoften och dragon. De är verkligen tacksamma. Ja nu får det vara nog med snöandet även om det är vackert med all snö ute och lite ljusare blir det med.
  Ha en fin torsdag
  kram Meta

  SvaraRadera
 3. Jag blir alltid så inspirerad av dina bilder,men spanjorerna gillade också tagetes :( Kanske provar jag i spannar eller krukor i år, det är ju ett så härligt fluff!

  SvaraRadera
 4. Här ligger trädgården under ett par dm snö , men det skulle bli tögrader ju !!!!!
  Kryddtagetes har jag inte haft på några år, så tack för tipset . Den ska återuppstå här ute, men jag undrar om det blir så bautastora planteringar som hos dig ??
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Superhärliga bilder och snyggt med tagetes och gräs. Här odlar jag mest kryddtagets som krydda för jag tycker den är svår att passa in, men dina bilder inspirerar.
  Fint med all snö också.
  Kram
  Anette

  SvaraRadera
 6. Ser härligt ut när dom bara vräker ut sig!! Har haft dom i små zinkbaljor. Måste nog ta i rejält med större i år. Effekten blir suverän! Fina bilder!
  Visst är det fint med snön, men finare med grönt och färg.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Kryddtagetes är verkligen tacksamt och så himla gott!
  Kör med säkert kort! Kanske en annan sort bara?
  Allt gott och ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 8. Så underbara de är, Kryddtagetesen!
  Oftast så ryggar man tillbaks av ordet Tagetes, man tänker på 70-talets rader utanför entrén, men så här är det ju hur snyggt som helst!
  Många kramar, Eira

  SvaraRadera
 9. Kryddtagetes är faktiskt helt underbar...och doften...mmmmm! Bra tips, den ska få en speciell plats i min trädgård i år.
  Fina bilder också som vanligt...
  Varm kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 10. Så blir det här också-älskar formen, doften och färgen!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa