tisdag 1 januari 2013

År 2013 - nu förändrar vi världen !

Foto Nicholas Pitt/Rädda Barnen

Att känna sig trygg - en mänsklig rättighet !

År 2013 hoppas jag blir det år när kvinnor världen över kan känna sig trygga oavsett var dom befinner sig.

Att kvinnor kan känna sig säkra oavsett om vi kliver på en buss i Indien eller går i en park i Örebro. Att kvinnor och barn skonas i meningslösa krig och att flyktinglägren får alla resurser dom behöver för att ge människor som tvingats fly ett drägligt liv.


Foto: Jörgen Runheim/Rädda Barnen

En ny tidsräkning där ALLA människor har samma värde !

Jag hoppas att flickorna som går i skolan i Afghanistan skall kunna få göra det i trygghet och att det skall vara en självklarhet världen över att ALLA barn har rätt att gå i skolan och få en utbildning. Att ALLA får äta sig mätta, dricka friskt vatten och att jordens resurser delas lika.

Jag hoppas att den indiska kvinna som blev våldtagen på en buss i New Dehli och avslängd i farten och som sedan avled av sina hjärnskador och inre skador inte har dött förgäves efter den fruktansvärda händelsen. I Indien har det väckt starka protester och förhoppningsvis kan det leda till att kvinnors rättigheter stärks och respekteras.

Kanske är det, det som Mayaindianerna menade med att det kommer en ny tidsräkning. Kvinnor världen över reser sig, kliver fram och förenar sig i EN röst om människors lika värde. En röst som kommer att förändra världen år 2013 - jag hoppas starkt på det!

Kram/Isa

10 kommentarer:

Vårt röda hus sa...

Jag håller med och önskar att det blir som du hoppas! Och om bara kvinnorna får mer "makt" i världen skulle den se helt annorlunda ut... det är jag helt övertygad om!

Ha det gott under nyaste året!
Kram Eva-Mari

Veronica sa...

Sånt fint inlägg om en viktig sak! Vi får verkligen hoppas att det blir förändringar i världen gällande kvinnors rättigheter och värde. Jag är otroligt glad över att leva i ett land där det är som här och inte leva i förnedring bara för att jag är kvinna!

God fortsättning!

Veronica

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

Håller med, hennes död kan inte ha varit för gäves utan hoppas något bra kommer utav detta tråkiga nu. Önskar en god fortsättning på nya året. Jennie

Anna Vattenkanna sa...

Jag kan inte annat än hålla med dig i detta. Vi är alla människor först och främst... och alla har exakt lika värde.

Kram

November- symra sa...

Jeg bare sier meg fullstendig enig i dine viktige nyttårsønsker. Ellers ønsker jeg deg et godt og grøderikt hageår!

samson sa...

Jag håller verkligen med dej
och hoppas att vi alla hjälps åt och drar vårt strå till stacken
ha det så bra
maggan

Maria Christensen sa...

Hej fra Danmark

Jeg har netop fundet din blog, og genkendte dit smukke væksthus fra Dalbys bog. Jeg glæder mig til at følge din blog, men jeg kan ikke tilmelde mig din side...Vil du skrive til mig på min blog, når din side igen er ok. Jeg vil meget gerne følge din blog.

Hilsen Maria

Den eksperimenterende have

Carina/I Vått och Torrt sa...

Ja, vi behöver få lite mer medmänsklighet i detta hårda klimat som råder överallt i världen. Jag håller med, om kvinnorna fick vara med och göra sin röst hörd, skulle vi ha en mycket bättre värld! Vi önskar det tillsammans detta år! Bra initiativ!!! Ha det bäst!/Carina

Maria Christensen sa...

Så kunne jeg blive medlem af siden, og følge din skønne blog. Jeg GLÆDER mig til at kikke din blog igennem.

Den eksperimenterende have

Livet på solsidan sa...

Ditt fina inlägg skriver jag också under på! Det borde vara en självklarhet...

Ett GOTT NYTT ÅR vill jag också passa på att önska dig.
Kram Tamara