lördag 12 januari 2013

Planerandet fortsätter !Nu drömmer jag om krukor och inredning !

Jag fortsätter att planera och drömma om min framsida ... nu har jag kommit till krukor, tillbehör och inredning ... hoppas ni orkar med ett varv till !

Till vänster på bilden skymtar en kruka med randgräs - ytterligare 3 likadana krukor står i förrådet och väntar. Dock nyinköpta (fått från en av svärdöttrarna, tack S) och utan randgräs och patina. 3-4 st krukor med randgräs får stå efter stengången och i planteringen där den passar in och man behöver fylla upp tänkte jag.


Bara vitt helt enkelt - med inslag av grått !

Trådkorgen med gammeldags krukor får nog också en plats på stengången med likadana växter som på bilden - vit hänglobelia med inslag av grönt. Eller bara vitt helt enkelt. Vill ju att man skall mötas av lugn och harmoni det första man gör när man kliver in i trädgården på framsidan !Den gamla grånade blommande stolen som tidigare haft sin plats under plommonträdet  får hänga med ett tag till. Grått, vitt och grönt stämmer ju bra in i färgsättningen !
Här är stolen i helfigur och vårskrud ! Bredvid står en stenpiedestal som jag också tänkte skulle platsa på den nya framsidan !
 Förtjänar en bättre plats !

På den här bilden syns piedestalen lite bättre, som också har fått på sig sin stenöverdel.

Tänkte den skulle få en mer framskjutande roll på framsidan än att gömmas lite halvt bakom trädgårdsfåtöljen i köksträdgården. Vad som skall stå PÅ den har jag inte kommit fram till än - det får lösa sig när det blir dags ( man vet ju aldrig vad man ramlar över på loppis och så !) Betongpumpan vill jag gärna behålla i köksträdgården.


Fågelburar och grått trä !

Fågelburarna i två olika storlekar borde passa in någonstans ... ev med vita växter i. Kan ju kanske hänga dom på konsoller efter husväggen !

Har faktiskt sparat en stock från den gamla pilen när vi "friserade" den ... min tanke var att den skulle stå eller ligga i planteringen med något som klänger. Har ju en lång stock i perennarabatten som delar av rabatten på den bredaste biten och jag trivs väldigt bra med det .. gillar det gråa !


Vanillaej !

I blomlådorna på framsidan tänkte jag ha tagetesen "Vanilla" som inte kommer att vara "Vanilla" till sommaren eftersom jag kommer att så F1-fröna och hoppas på att det blir någon form av vit nyans på blomman i alla fall. Tillsammans med vit hänglobelia och silvernjurvinda blir det "rätt" harmonisk färgskala !Flytta blomlådor eller inte flytta blomlådor ?!

Det är i blomlådorna här till vänster som tagetes, hänglobelian och silvernjurvindan skall husera. Tänkte dock inte ha kvar lådorna där dom står på bilden utan ställa dom på snirkliga järnkonsoller som jag tänkte skruva fast nedanför fönstren istället.

Vi får se om det funkar .... dom skall ju synas också och inte försvinna bakom växtligheten. Dessutom måste jag komma åt med vattningen. Kanske blir det bara framför köksfönstret som är nr 2 i raden för framför de andra fönstren (badrum och tvättstuga) gör det inget om det kanske kommer att bli höga växter framför.Kom också på att jag nog vill blanda de riktigt vita tulpanerna i planteringen med "Spring Green" så det bryter av lite grann med en annan nyans. Har den i perennalandet och den kommer stadigt tillbaka och blommar.Vacker stenbänk !

Slutligen vill jag ha en vacker stenbänk .. har sett några olika varianter som man kan göra själv. Vill kunna ställa krukor på bänken och runt om och skapa stilleben. Bänken på bilden är väldigt vacker. Så vacker blir nog inte min.

Min framsida växer fram mer och mer för min inre syn i takt med inläggen och jag drömmer faktiskt om den på nätterna. Nu börjar den bli så klar att jag ser den tydligt framför mig och hoppas att den vill manifestera sig till våren som planerat!

Ha det så gott alla ! Tack för alla fina kommentarer ... ni stärker mig i mitt planerande !
Kram/Isa

19 kommentarer:

mormorMärtas sa...

Åhh, det låter underbart, tycker jag!
Det kommer bli såå fint och harmoniskt...
Kram Annika

blompia sa...

Du behöver inte fråga om vi orkar! Det är underbart att följa ditt planerande och se på alla vackra bilder. Vilken härlig tid planeringen är, lika rolig som själva görandet!
Snart får vi börja med våra sådder inför nästa säsong, längtar.
Kram Pia

Veronica sa...

Det är härligt att drömma om trädgården. Om jag har svårt att somna så tänker jag och planerar om blommor och rabatter....

Det kommer bli superfint!

gunsan sa...

Du beskriver allt så fint.Tror du kommer få en mycket vacker och välkomnande framsida.Får själv ideer när jag ser dina bilder och läser dina beskrivningar.
Ha det fint.Kram Gunsan.

Anonym sa...

Å så kul att följa ditt nya projekt. NA efterlyser en ny trädgårdsbloggare. Är inte det något för dig? Kram Cicki

Lena/isis sa...

Härliga drömmar....så spännande att se den i verkligheten. Kram

Vårt röda hus sa...

Otrolig är du Isa, jag kan redan SE hur fint du får till det! Hoppas denna vår och sommar blir sådär vacker som vi alla vill... du vet, lagom av både sol och regn!

Ha en fortsatt fin helg!
Kramar Eva-Mari

Sabelhagens Olivlund sa...

Jag tycker det är jättekul att följa ditt planerande! Du är så duktig på det!
Det kommer bli så fint! Jag suger i mig all inspiration. Jag är inte så duktig på att plantera krukor i olika nivåer.
Ha det gott.
Kram Maria

blomsterdesign sa...

vad trevligt att du delar med dig av dina planer. Det verkar bli väldigt fint så jag ser fram emot resultatet! Nu har jag nog varit på din blogg i över 30 min och tittat runt på alla dina underbara bilder! K
Trevlig helg!
Kram Therese

♥Min Eden♥ sa...

Helt underbara bilder....!! Roligt att läsa andras bloggar när den egna stagnerat.. :) Ha en underbar helg bloggsystra!!!
/nina

Pilgrim sa...

Du är en helt otrolig källa till inspiration. Vilken vacker design du målar upp och det ska bli galet roligt att se hur det kommer att se ut i vår när ni sätter spadarna i jorden.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Meta sa...

Vilken känsla du har för placering av krukor. det är så fint.
Såg din stol också, har du gjort nåt särskilt med den? min rasade sönder i flera bitar efter sommaren( limmet höll inte)
Ha en fin söndag
Kram Meta

Luna Ek sa...

Underbara Isa!
Tack för att du delar med dig av så mycket inspiration och tack för din jättepositiva kommentar på mitt inlägg om förutsägelser inför ormens år. Enligt 8:e cykeln i Feng Shuis 20-års ( år 2004 - 2024) ÄR kvinnor STARKA, vissa år mer än andra. Bra att komma ihåg, när männen vill fram.
Du är en av de starka kvinnorna, mer än du tror.
Kram Luna

Bettina Bäck sa...

Det där med stenbänken låter spännande, göra själv? Det blir roligt att få följa. :-)

staudecafeen sa...

Hvor er det smukke billeder du viser - Anne Gine

Nette sa...

Hvor ser det skønt ud! Når jeg ser dine billeder, kommer jeg til at længes efter forår endnu mere :0)

ange vilain sa...

Krásné nápady a myšlenky. A nebude to chtít ještě jednu zahradu??:-) Věra

Helena sa...

Jag blir så imponerad över dina planer :-) jag är mer så att det blir lite som det blir.Klart att jag planerat en o annan plantering här hemma men lång ifrån så strukturerat som du!Tulpanen Spring Green är jättefin undrar om det var den jag satte i hink?Annars ska jag lägga den på minnet.
KRAM från mig!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Fantastiskt underbara bilder och planer. Det är roligt att ha saker framför sig.

Kram Anna