onsdag 9 januari 2013

Projekt framsida !


Nu skall det BORT !

Vår framsida ser förskräcklig ut. När jag mailar över vägbeskrivning till någon som skall komma på trädgårdsbesök brukar jag alltid skriva att det är ett gult hus som saknar trädgård på framsidan - den är under PLANERING !

Nu har den varit under planering i flera år (det kom ju lite annat emellan som växthus och så ) ... och till våren  är det dags.... NU skall det ske !!

Plattraden som skymtar till höger på bild längs med huset skall BORT !
Den smala rabatten längs med huset skall BORT !
All gräsmatta skall BORT ! JIPPIE ... det här har jag längtat efter !

Sedan skall det anläggas en ny ganska bred svängd gång från det här hållet som bilden är tagen och bort till där bordet nu står. På båda sidor skall det bli rabatter med bara vita, gröna och silvriga nyanser. Ytan är cirka 7.40 x 4 m.

Den här gången kommer vi inte att skära små fyrkanter av grässvålen och hålla på i evigheter för att få bort gräset (som vi gjorde med köksträdgården) utan nu tar vi hjälp av en anläggningsfirma som får gräva bort rubbet och fylla upp där gången skall vara.

Helst hade jag velat ha grå markbeläggning, men eftersom det redan ligger röda 40x40 plattor väljer vi att återanvända de vi plockar upp + ett lager från baksidan som plockades upp från uteplatsen när vi byggde ut köket. Enligt maken heter markstenen Älvdalsporfyr .. kul med lite dalainslag för en utflyttad dalkulla (fast jag måste erkänna att jag inte är så där överförtjust i den röda stenen ...  fast den är från Älvdalen!)!


Svängd stengång med inbjudande soffa !

När vi ändå håller på att skala bort gräsmatta kan vi ju lika väl fortsätta ! Här skulle jag vilja bredda stengången och svänga den runt farstukvisten så man kan ställa en soffa där och en massa krukor. Sedan tänkte jag fortsätta lavendelraden längs med gången.

Helst skulle jag vilja byta ut bräderna på farstukvisten också eller vad man skall kalla den till vita bräder med vackert farstukvistmönster , men det får bli ett annat projekt !

Kommande inlägg kommer att handla om växtvalet till rabatten på framsidan .. det är så kul att planera och välja och drömma !

Ha det så gott !
kram/Isa

13 kommentarer:

 1. Det är så fantastiskt kul att drömma och planera,,,,,
  Inte säkert att allt blig verklighet men det gör inget för huvudsaken att....

  SvaraRadera
 2. Härliga planer du har. Ser fram emot att följa detta med grävning och växtval.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Jag måste nu sent om sider erkänna ;-) att jag var liite skeptisk när vi parkerade bilen just där längs staketet.Nu visste jag ju att det fanns ett heeelt underbart växthus,ruin med mera annars vete sjutton om jag/vi inte diskret åkt förbi ;-)) Vad roligt att få göra heela den sidan.Det ska bli roligt att få höra mer om dina planer.Spännade oxå med tanke på vad du trollat fram på baksidan!!!
  KRAAM från mig!

  SvaraRadera
 4. Åh, vad roligt Isa! Jag älskar projekt, både mina egna och andras. Ska bli jättekul att följa er förändring. Jag hade aldrig kunnat gissa att den framsidan döljer en sådan fantastisk baksida. Förstår att det måste klia i fingrarna :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Det här blir roligt att följa! Ska bli extra kul att se vilka växter du väljer som ska gå i de där läckra nyanserna. :-)

  SvaraRadera
 6. Att göra så stora projekt sätter fart på blodet och hjärnan. Det är den roligaste delen, tycker jag själv, att få "klippa och klistra", Tänka till och tänka rätt....såå skojigt. Dessutom kan man leka fram olika skisser;-) Ska bli kul att följa upp hur det blir.

  Kram / Therése

  SvaraRadera
 7. Drömmar och planer håller en vid liv...sååå kul att få följa med på resan och se resultatet...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 8. Vilket roligt projekt du har framför dej! Och planeringen är ju så kul, man (jag) hinner ändra sej (mej) flera gånger innan start! Vet du, en väninna till mej hade lika stenar i sin trädgård och hon vände på dom så den ruffa baksidan kom upp. Det blev jättesnyggt... kolla baksidan vetja:)

  Ha det gott och kul med planeringen... ser fram emot växtvalet!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 9. Kommer bli fint det där. Visst är det härligt att börja planera vad man ska ha ute i landen framöver. Jag kollar fröer och nyheter där.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Vilket spännande projekt du har framför dig, även för oss följare! Jag skulle också tipsa om att kolla baksidan av stenarna, brukar vara väldigt snygga!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 11. Åh, vad härligt Isa! Nya rabatter är det roligaste som finns, och jag är säker på att det kommer att bli lika fint som er fantastiska baksida!

  Kram
  Elin i Malmö

  SvaraRadera
 12. Hehe Isa, jeg må indrømme, at din forhave slet ikke ligner det dejlige lille paradis, du gemmer bag ved. Spændende projekt I går i gang med. Dejligt at I hyrer professionelle til at rydde det gamle væk.

  SvaraRadera
 13. Det kommer til å bli så bra, blir spennende å følge med videre. Vi har også noen prosjekter til våren, men de er noe mer usikre ennå:)

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa