tisdag 31 augusti 2010

En glimt från Växthuset !


Nu har målarsakerna åkt ut från växthuset ! Och den grånade däckstolen åkt in istället ! Underbart skön att sträcka ut sig i mellan trädgårdsrundorna och kanske slumra till en stund i !

Kände att i växthuset vill jag måla med växter istället och få space för dom tankarna och idéerna. Så nu får målargrejorna hitta sin plats inne i huset någonstans. Dessutom knökade jag ju in alldeles för mycket prylar, möbler och funktioner i mitt lilla hus !

Den färgsprakande kudden kommer från AnnaO och ville prompt med hem från en liten mysig inredningsaffär i Vikarbyn i Dalarna i somras.

Anna importerar 40-60 år gamla “vintage” plädar, överkast och kuddar från Rajasthan i Indien. Gillar tänket för återbruk och återskapandet av vackra textilier som får leva vidare.


Linas vackra handsmidda krokar har nu äntligen kommit upp! Dom är islagna med väldigt gamla, handsmidda rejäla spikar med mönster på spikskallen som tyvärr inte syns på bilden. Batterierna i kameran tog slut så bilder på dom kommer framöver.

De spikarna kommer från min mans familjegård som tyvärr gick på auktion en månad innan jag kom in i bilden. Där fanns en gammal smedja där spikarna har smidits av någon hantverkskunnig person. Gillar skarpt saker som har en historia och en koppling !


Det enda nya som än så länge släppts in i växthuset i möbelväg är det här brickbordet som är en bröllopspresent i gammal stil. Den stora brickan är perfekt att lasta full med tallrikar, glas och annat som skall ner från huset vid måltider.

Bordet kommer från Hemsjöns Gårdsbutik som tillverkar nya saker i shabby chic stil och ligger underbart vackert vid en sjö med en liten visningsträdgård.

Fantastiskt att man kan driva en sådan verksamhet mitt ute i skogen ! Vid vårt besök där en solig sommardag kryllade det av besökare !

2 kommentarer:

  1. Vad fint du gör.... Snygga detaljer... gillar krokarna.... och så kul med spikarna.....

    Ha det gott!
    Kram Charlotte

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa