tisdag 1 augusti 2023

Pur livsglädje, färgstark konst och tid att smälta

 

Juli fladdrade förbi

Tänk att det redan är augusti - oj, så fort juli fladdrade förbi med sköna lediga dagar. Många utflykter har det blivit och inspirationskontot har ständigt fyllts på. I augusti har man chansen att smälta allt, ta det lugnare och låta alla idéer landa för att sedan förverkligas under sensommaren och hösten.




Magisk morgonpromenad

Trots att det inte blev något bad- eller solväder på Österlen var det magiskt att ta morgonpromenaden genom skogen ner till Borrby strand. Oftast var jag helt ensam i den tidiga morgontimman och oavsett blåstens envishet njöt jag otroligt av havets mäktiga kraft och fyllde mig med energi.  Sjöng Ulf Lundells "När jag kysser havet" och tog små danssteg där på stranden. Av pur livsglädje. 




Havet som skymtar

Brukar aldrig tänka på att fota maten innan vi äter och att det blev en bild på lunchen på Löderups Strandbad var ett undantag. Så gott med chevrésallad med rödbetor toppad med rostade kikärter under pergolan med havet som skymtar vid horisonten. En känsla att ta fram en regnig dag som idag. 



 

Älskad färgstark konst

Har alltid älskat Lena Linderholms färgstarka konst som är som glädjestrålar med direktlinje till hjärtat. Hon ställde ut på Kiviks konsthall som naturligtvis fick ett besök.

Har träffat Lena några gånger bl.a. i Provence och hemma hos henne i Strängnäs - HÄR och HÄR kan du läsa inläggen från besöken. 



Blev några små fynd

Det var underbart att strosa runt och låta sig fyllas med färg och glädje. Fyndade något som skall få pryda växthusets vita väggar. Lenas konst har gett mig så mycket livslust genom åren.



Smeden i Smedstorp

Besökte också Per Bakers trädgård i Smedstorp där hans konst integreras i trädgården på ett vackert och naturligt sätt. Det var många år sedan jag besökte trädgården senast så det var kul att återse den så här många år senare.



Sakral känsla

Galleriet i trädgården är en magisk plats att kliva in i - det är en sakral känsla som förstärks av den pampiga musiken och takhöjden. Så påfyllande att vandra runt och ta in konstens speciella energier. Hoppas gå på gallerier mycket mer nu när jag är passionär och har tid - får så mycket energi av att vistas i den konstnärliga miljön. 

HÄR hittar du tidigare inlägg från trädgården och HÄR

 



Behöver smälta och sortera

Härligt med ny inspiration som får spira och gro till något livskraftigt i den egna trädgården. Andras idéer som förvandlas till något eget. Jag får inspiration av det mesta och tar in intryck överallt. Det gör att jag behöver mycket lugn och ro - tid att sortera och smälta. Ser fram mot lugna dagar i trädgården - det är mycket som är överblommat och  behöver klippas. Tar som vanligt lite i taget, det blir som en meditation.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - nu välkomnar vi augusti !
Kram/Isa

8 kommentarer:

  1. Äntligen kan jag kommentera normalt igen efter byte av webbläsare!
    Tycker också om Lenas konst, har två tavlor, men tycker de färgsprakande passar bättre hos andra för jag är ju så himla slätstruken och beige. Konsten man har på väggarna speglar onekligen personligheten. Och jag älskar också att besöka utställningar och trädgårdar för att få energi och bli påfylld av skapandelust.
    Sista bilden du visar är ju som en dröm!
    Önskar dig sköna och roliga dagar när du nu äntligen får inreda ditt glädjehus!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Eva-Mari !
      Härligt att du fått ordning på datastrulet - blir så glad över dina kommentarer och besök !
      Hoppas vi får besöka mängder av trädgårdar och utställningar resten av sommaren och tanka inspiration !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Du skaper skikkelig sommerfølelse hjemme hos deg. Du er en virkelig inspirasjonskilde for sommer kos.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du - det gör mig så glad att du blir inspirerad !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Hej Isa!
    Vilken underbar bild på en härlig sommarmorgon vid havet. Där hade jag nog också dansat av glädje. Färgsprakande vackra tavlor, och en vacker dukning.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Den sommarmorgonen vid havet var magisk - som gjord för att dansa av pur livsglädje !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  4. Åter igen härliga bilder! Älskar verkligen ditt sätt att styla alla bilder eller bara hur du får allt att se så bra ut! Håller med dig om Lena Linderholms konst! var in i hennes butik när hon hade den i Trosa för några år sedan. Ville ha Allt!
    Kul att du fick inspiration och kan fortsätta ge fin inspiration! Tack för det! :)
    Kram Majsan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Majsan !
      Tack snälla du !
      Ja, Lenas konst är verkligen konst att bli glad av och det behöver vi mycket av . Det gäller att fokusera på det som fyller oss så vi kan sprida det vidare som ringar på vattnet.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa