tisdag 31 januari 2023

Den själfyllda och charmiga korgstolen tillför så mycket i trädgården

 

Drömmer mig bort i gamla bilder

När livet svänger spelar jag musik, målar och drömmer mig bort i gamla bilder i arkivet och skapar nya drömmar. Så lämpligt går jag just nu en kurs i personlig utveckling digitalt med vackra meditationer och affirmationer som dagligen fyller på glädjekontot för att balansera upp det svåra som livet bjuder på. Som tur är har jag många redskap att ta till som jag kan bottna i tack vare tidigare tuffa erfarenheter under livsresan.



Har avverkat ett antal

Till dagens inlägg var det bilder med korgstolar som talade till mig och just korgstolar har jag verkligen älskat att ha i trädgården - den knarriga fåtöljen bidrar med både charm och hemtrevnad. Synd bara att dom inte håller så länge för utelivet. Jag har avverkat ett antal innan jag var tvungen att gå över till konstrotting. 

På det gamla ärvda örngottet har jag skapat decoupage av servetter i blommiga toner - ett jätteroligt skapande som jag ägnade mig åt intensivt under en period. 



Möbler med själ

Jag måste ju erkänna att de äkta korgstolarna är mycket charmigare än konstrottingen. Och det gamla patinerade trädgårdsbordet vilka jag också har haft många av i trädgården och har fortfarande även om en del till slut högst motvilligt har åkt till tippen när de varit bortom all räddning. Möbler och saker med själ tillför så himla mycket för helhetsintrycket och trivseln i trädgården. 



Magisk utflykt

Den här gröna gruppen åkte vi en vår till Falun och hämtade hem som ett Blocketfynd - älskar de där utflykterna där man aldrig riktigt vet vad man möts av eller om vi hittar dit. Just den här utflykten var helt magisk och vi kom hem med hela släpet fullt. 




Så användbar och charmig

Fick med en järnsäng som jag haft lite överallt i trädgården som klätterstöd och som dessutom fick hänga med som säng till en visningsbalkong på Nordiska Trädgårdar 2017.  Den är ganska lätt att sätta ihop och plocka isär. Gavlarna står nu ute i rabatterna och blir bara vackrare med åren eftersom rost älskas i den här trädgården. 



Får börja leta igen

Till årets säsong känner jag så starkt för att leta korgstolar på Blocket igen - känslan att åter ha dessa charmiga möbler i trädgården är så stark att jag inte kan stå emot. Dessutom är de ju så sköna att bara slänga ner sig i när jag blir trött efter allt trädgårderande. 



Tillför även i rabatten

En del korgstolar har hamnat i rabatterna tills de ramlat ihop efter lång och trogen tjänstgöring som charminslag. Har verkligen saknat dess utstrålning där bland grönskan - skulle vara väldigt trevligt att få stifta bekantskap med en fyndad söting till sommaren.



Får inta första platsen igen

Första sommaren med växthus tronade en korgstol framför växthuset innan den fick respass när fontänen fick första platsen istället. Till sommaren är jag tvungen att flytta fontänen eftersom dess stänk har tagit på träet runt fönstren. Det är nog läge för den charmiga korgstolen att få flytta tillbaka igen.

Livet har som sagt svängt en del de senaste veckorna då maken akut hamnade på sjukhus - det är då man inser vilken fantastisk vård vi har i det här landet och känner en stor tacksamhet till alla som jobbar där. 


Första gången jag tagit en selfie


Fyller mig med positiva energier

Jag känner mig trygg med att han får den bästa vård som går att få i hans situation. Själv försöker jag fylla mig med positiva saker för att stå stark vid hans sida så i helgen var jag på en länge inplanerad konsert med Samuel Ljungbladh som var helt magisk - hans sprakande energi och fantastiska röst kan man leva länge på. Mitt mantra är numer : Hold on, be strong, move on - FIRE !  

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och fyll dig själv med glädje och tacksamhet över livet !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Ja livet har verkligen sina svängningar. På gott och ont. Skönt att du tankar energi och glädje Isa...
    Varm kram från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Titti !
      Det är så mycket man tar för givet tills livet svänger och allt ställs på sin spets. Det finns så mycket att vara tacksam över.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa